HomeStiriSecuritate ITSamsung Galaxy S6 și S6 Edge nu vor mai primi actualizări de securitate lunare
samsung-galaxy-s6-si-s6-edge-nu-vor-mai-primi-actualizari-de-securitate

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge nu vor mai primi actualizări de securitate lunare

samsung-galaxy-s6-si-s6-edge-nu-vor-mai-primi-actualizari-de-securitateÎncepând cu această lună, Samsung Galaxy S6 și S6 Edge nu vor mai primi actualizări de securitate și de software din partea Samsung.

De curând apăruse un zvon referitor la folosirea Android Oreo pentru Samsung Galaxy S6 și S6 Edge, dar acesta se infirmă. Compania coreeană nu va ma oferi actualizări lunare pentru dispozitivele sale reprezentative ce au fost lansate în 2015, scrie pocketnow.com.

Conform site-ului Samsung Mobile Security, nu vor mai exista actualizări de securitate pentru Galaxy S6 de acum înainte. Foarte puțini furnizori de dispozitive mobile sunt dispuși să acorde suport pentru dispozitivele lor pe o perioadă mai lungă de 36 de luni, deoarece scopul lor este de a-i face pe clienți să își schimbe telefonul.

Chiar dacă Samsung nu va mai emite actualizări de securitate frecvente pentru  Galaxy S6 și S6 Edge, dacă va apărea o vulnerabilitate majoră, probabil va fi eliminată.

Samsung a publicat pe site-ul său lista actualizată de dispozitive mobile care vor primi actualizări de securitate lunare și trimestriale, iar cu această ocazie s-a constatat că Galaxy S6 și S6 Edge nu se regăsesc pe listă, scrie androidcentral.com.

Înițial, S6 Edge+ și S6 Active fuseseră și ele eliminate din listă, dar au fost reintroduse. Acestea au fost lansate la câteva luni după apariția S6 și S6 Edge, dar este foarte probabil ca actualizările pentru acestea vor fi oprite de Samsung înainte de sfțrșitul anului.

Samsung Galaxy S6 fusese lansat în aprilie 2015. Galaxy S6 a însemnat o schimbare în gama de produse reprezentative ale Android datorită folosirii mai multor materiale premium precum Gorilla Glass 4, conform digitaltrends.com.

La începutul lunii trecute, modelele Galaxy A3, Galaxy J1 și Galaxy J3 au dispărut din lista dispozitivelor ce vor primi actualizări de securitate, scrie securityportal.ro.

 

 

 

Share With: