Potrivit expertului Microsoft, Patrick Barker, software-ul Samsung folosește un fișier denumit Disable_Windowsupdate.exe, iar câteva computere sunt afectate de acesta. Samsung a declarat că oferă clienților opțiuni atunci când vine vorba de rularea software-ului Windows, scrie BBC.
,,Nu este adevărat că blocăm sistemul de actualizare a Windows 8.1 pe computerele noastre. Ca parte a strategiei de satisfacere a nevoilor clientului, oferim utilizatorilor opțiunea de a alege dacă și când doresc să își actualizeze software-ul Windows pe dispozitivele lor”, a declarat compania.
Potrivit Samsung, actualizarea SW permite utilizatorilor să descarce cele mai noi programe pentru Windows PC, însă Barker a spus că nu a specificat faptul că este blocat sistemul de actualizare al Windows 8.1, ci că software-ul SW Update oprește instalarea automată a actualizărilor, forțând utilizatorul să seteze modul de descărcare și instalare.
,,(SW Update) Oprește Windows Update să funcționeze așa cum dorește utilizatorul”, a spus Barker care a adăugat că dacă funcția era pornită manual de către utilizator, aceasta era oprită de update-ul Samsung atunci când dispozitivul era repornit. Potrivit acestuia, software-ul nu este preinstalat pe computere, ci este descărcat pe fundal și nu pare că poate fi dezinstalat corespunzător.
Microsoft a declarat că Windows Update rămâne o component critică a securității pentru utilizatori și nu recomandă oprirea sau modificarea funcției în moduri în care i-ar putea expune la riscuri mari de securitate. De asemenea, compania americană a spus că a contactat Samsung pentru a rezolva această problemă.
Graham Cluley, un expert în securitate, susține că oprirea funcției Windows Update reprezintă o ,,mutare riscantă” pentur orice companie. ,,Pentru că există foarte multe forme de malware care încearcă să oprească funcția pentru a-și face treaba, personal, nu m-aș simți confortabil să știe că Samsung face această treabă pentru ele”, a spus acesta.
Reacția utilizatorilor nu a întârziat să apară, mulți dintre ei comparând această situație cu cazul Lenovo, care a fost forțat să înlăture adware-uri ascunse pe laptop-urile proprii. Adware-ul, denumit Superfish, avea potențialul de a compromite securitatea dispozitivelor.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…