HomeStiriSecuritate ITRusia sugerează introducerea unui regulament la nivel global pentru securitatea cibernetică
rusia-sugereaza-introducerea-unui-regulament-la-nivel-global-pentru-securitatea-cibernetica

Rusia sugerează introducerea unui regulament la nivel global pentru securitatea cibernetică

rusia-sugereaza-introducerea-unui-regulament-la-nivel-global-pentru-securitatea-ciberneticaRusia îndeamnă la introducerea unui set general de reguli de securitate cibernetică, conform unui interviu acordat de secretarul Consiliului rus de securitate, Nikolai Patrushev.

Secretarul Consiliului rus de securitate, Nikolai Patrushev, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossiya-24 că Rusia îndeamnă la introducerea unui set general de reguli de securitate cibernetică, scrie tass.com.

„Suntem interesați de elaborarea unui set de regului comune de condută în spațiul informațional. În acest caz nu toți sunt de acord, desigur,” a declarat el.

Conform lui Patrushev, anumite țări cred că se pot descurca singure și au o anumită influență în acest domeniu. Acestea nu sunt de acord că reguli comune ar trebui elaborate.

”Consider că încă trebuie să întreprindem eforturi în acest domeniu pentru o anumită perioadă de timp. Ei vor ajunge la aceleaşi concluzii la care am ajuns şi noi pentru că este foarte dificil să asiguri securitate cibernetică pe cont propriu”, a adăugat acesta, subliniind că Rusia nu aşteaptă obţinerea unui acord general al statelor şi va începe să lucreze pe cont propriu, dar solicită elaborarea unor reguli comune ale jocului, relatează Mediafax.

Conform Tass, la 12 mai, computere ale Ministerului pentru Situații de Urgență, Ministerul de Interne, comapania de căi ferate și cele mai mari bănci, precum și operatori de telefonie mobilă din Rusia au fost afectate de atacul ransomware WannaCry.

Banca Centrală din Rusia a spus că atacurile cibernetice asupra bănicilor nu au produs pagube.

 

 

 

Share With: