[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

România în Top 10 ţări cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu viruși pe mobil

România se află în Top 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil, conform Kaspersky Lab.

Romania se claseaza pe locul 10 in topul tarilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacati cu troieni pentru mobil, respectiv 0,8% din total, si pe pozitia 13 in Top 20 al statelor cu cel mai mare risc de infectare online pentru utilizatori, arata rezultatele unui raport publicat de Kaspersky Lab, citat de ziare.com.

Potrivit documentului, solutiile de securitate Kaspersky Lab au protejat 259.867 de utilizatori unici de atacuri cu programe de criptare, in crestere cu 39%, comparativ cu T2 2018, cand numarul utilizatorilor a fost de 158.921.

De asemenea, in T3 din acest an, solutiile Kaspersky Lab au detectat si respins 947.027.517 de atacuri de pe resurse online localizate in aproape 200 de tari si teritorii din toata lumea, in scadere cu 1,7% fata de intervalul anterior.

Componentele antivirus web au recunoscut drept periculoase 246.695.333 URL-uri unice (o scădere cu 29,9% comparativ cu perioada anterioara) si au fost înregistrate tentative de infectare cu malware care urmărește sa fure bani prin intermediul accesului la conturi bancare pe 305.315 computere ale utilizatorilor (salt de 41,5%, la nivel comparativ).

România se află în Top 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil, dintre utilizatorii soluției Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile – locul 10, cu 0,08%, precizează economica.net.

De asemenea, România ocupă locul 13 în Top 20 țări cu cel mai mare risc de infectare online pentru utilizatori, cu 24,56% (utilizatori unici vizați de atacuri malware, dintre utilizatorii de produse KL din țara noastră).

Date au la bază doar utilizatorii soluțiilor de securitate Kaspersky și nu trebuie considerate drept o statistică la nivelul întregii țări sau a tuturor utilizatorilor de telefoane mobile din România, precizează profit.ro.

Raportul mai arată că, la un an și jumătate după izbucnire, ransomware-ul WannaCry se află în fruntea listei celor mai răspândite familii de programe de criptare și a atacat 74.621 de utilizatori unici din toată lumea.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019