[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

România este în top 10 țări din care pleacă atacuri informatice de tip DDoS

Un raport publicat marți de o firmă de securitate cibernetică arată că România este în top 10 țări cu cel mai mare număr de servere folosite pentru atacuri informatice de tip DDoS.

În primul trimestru din 2019, numărul de atacuri DDoS a crescut cu 84%, comparativ cu T4 2018. A fost o creștere remarcabilă în special a numărului de atacuri care au durat peste o oră, precum și a duratei medii a acestui tip de atacuri. Cifrele din raportul Kaspersky Lab arată că infractorii s-au concentrat pe atacuri mai lungi. România apare în Top 10 țări cu cel mare număr de servere de comandă și control pentru botnet-uri folosite în atacuri DDoS – pe locul 9, cu un procent de 2,89. Atacurile de tip DDoS constau în indisponibilizarea unui server prin supraîncărcarea cu solicitări, scrie hotnews.ro.

Anul trecut numărul de atacuri DDoS a scăzut continuu, determinându-i pe experții Kaspersky Lab să presupună că infractorii cibernetici care au derulat atacuri DDoS pentru a obține câștiguri financiare și-au transferat atenția către alte surse de venit (cum ar fi criptomonedele). Cu toate acestea, statisticile din primul trimestru al anului contrazic această tendință și arată că numărul de atacuri DDoS blocate de Kaspersky DDoS Protection a crescut cu un uluitor 84%, comparativ cu T4 2018. Această cifră ar putea indica faptul că astfel de atacuri au fost cerute în continuare, chiar dacă nu au mai putut fi accesate, atunci când o serie de market-uri DDoS populare au fost închise. Odată ce au fost lansate noi site-uri care închiriază servicii DDoS, numărul atacurilor a crescut din nou.

„Cantitatea acestora s-a dublat, iar durata medie a crescut cu 487%. Aceste statistici confirmă ipoteza Kaspersky Lab că hackerii îşi perfecţionează tehnicile şi reuşesc să lanseze atacuri de durată mai mare, care sunt mai greu de organizat”, se arată în comunicatul Kaspersky Lab, citat de news.ro.

Un manager din cadrul companiei, Alexey Kiselev, a avertizat că piaţa de atacuri DDoS se schimbă.

Kaspersky Lab face două recomandări organizațiilor care vor să se protejeze de atacurile DDoS, precizează start-up.ro.

Asigurați-vă că resursele web și IT pot face față unui trafic mare și folosiți soluții specializate pentru a protecția organizațiilor împotriva atacurilor.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019