[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

România are cea mai proastă securitate cibernetică din UE

România este clasificată ca fiind țara cu cea mai proastă securitate cibernetică din UE.

Cei de la VPNOverview au analizat securitatea cibernetică din țările membrele Uniunii Europene, iar pierzătorul este România. 

Cea mai sigură țară din acest punct de vedere este Germania, obținând note mari în patru din cele opt categorii. După Germania, în clasamentul celor mei sigure țări, vin Irlanda, Danemarca, Croația, Suedia, Spania și Finlanda. La pol opus se află Cipru, Lituania, Italia, Slovenia și Bulgaria, precizeaza realitatea.net.

Ultima țară din clasament este România care înregistrează note slabe la mai multe capitole, inclusiv la website-uri infectate (24,6% dintre români riscă să ia un virus în urma vizitării unor site-uri malițioase, cel mai ridicat procent din UE). România stă prost și la capitolul legislație, țara noastră având doar două legi care privesc lupta împotriva infractorilor cibernetici. În Franța și Germania există șapte astfel de legi, iar în Ungaria șase. În schimb, stăm bine la pierderea controlului asupra contului de social media în urma unui atac al hackerilor. 23% dintre francezi s-au confruntat cu asta, 19% dintre belgieni, 19% dintre austrieci și 18% dintre români, conform playtech.ro.

Alte date interesante ale studiului arată că 59% din olandezi au descoperit un virus pe un dispozitiv personal (cel mai mare din Europa), 53% din finlandezi și 49% din luxemburghezi (39% dintre români). Locul unde se efectuează cele mai multe fraude bancare este Marea Britanie (24% din populație a fost afectată), apoi în Franța (17%) și în Luxemburg (15%). În România, doar 9% din populație a fost victima unui astfel de atac.

De asemenea, bulgarii (21,7%) și românii (19,7%) sunt cei mai predispuși europeni să-și infecteze dispozitivele prin introducerea unui stick USB într-un computer. Cei care au învățat că nu orice stick USB găsit pe jos se introduce într-un PC sunt danezii (5,2%), irlandezii (5,9%) sau cehii (7,2%).

 

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019