HomeStiriSecuritate ITRomâni, lideri ai inovaţiei în securitate din Europa Centrală şi de Est
romani-lideri-ai-inovatiei-in-securitate-din-europa-centrala-si-de-est

Români, lideri ai inovaţiei în securitate din Europa Centrală şi de Est

romani-lideri-ai-inovatiei-in-securitate-din-europa-centrala-si-de-estGoogle a anunțat publicarea listei celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul celei de a treia ediții a proiectului New Europe 100, din care fac parte zece români din diverse domenii.

Este vorba de o inițiativă a Res Publica, împreună cu Visegrad Fund, Google și Financial Times, și în cooperare cu importante instituții din această regiune a Europei. România are zece nominalizări pe lista ediției 2016. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanții României sunt diverse: de la educație și advertising, inginerie, administrație publică sau securitate, scrie puterea.ro.

„Vrem să prezentăm oameni întreprinzători din Europa Centrală și de Est, a căror povești inspiră, sunt pline de creativitate și implicare socială. Regiunea noastră poate fi mândră de ai săi dezvoltatori, întreprinzători, oameni de știință sau cultură. Ei reprezintă forța motrică a inovației și viitorului”, a declarat Wojciech Przybylski, președintele fundației Res Publica, inițiatorul proiectului. Lista finală a celor 100 de nume a fost realizată pe baza nominalizărilor venite din partea partenerilor proiectului și a publicului. Anul acesta, cea mai mare parte a finaliștilor sunt persoane sau echipe din zona de business (54%) și social/politică (29%).

Conform libertatea.ro, patru din cei zece lideri lucrează în domeniul securității. Aceștia sunt:

1– Andras Lenard, Attila Bustya – co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare și securitate cu ajutorul dronelor.

2– Raul Popa – co-fondator și CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană. 

3– Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) – fondatori Clepsisoft CyberFogClepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecția unei organizații prin crearea a mii de computere și servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potențiale atacuri. 

4– Andrei Avădănei – CEO Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) – Andrei este unul dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică și IT din România. CCSIR, ONG-ul al cărui președinte este organizează cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est, DefCamp

 

 

 

Share With: