404 Not Found


nginx
Retele GSM, spionate la nivel mondial prin Regin - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Retele GSM, spionate la nivel mondial prin Regin

Regin e prima platformă de atac cibernetic care le permite atacatorilor să acceseze și monitorizeze rețelele GSM.

Echipa Global Research and Analysis Team a Kaspersky Lab a publicat un raport de cercetare despre Regin și caracateristicile acestei amenințări informatice. Astfel, principalele victime ale operațiunii Regin sunt operatori de telecomunicații, instituții guvernamentale și financiare, organizații de cercetare, organizații politice multinaționale și utilizatori individuali implicați în cercetare matematică/criptografică avansată, informează Playtech.ro .

Platforma Regin constă în multiple instrumente periculoase care pot compromite o întreagă rețea organizațională. De asemenea, utilizează o metodă de comunicare complexă între rețelele infectate și serverele de comandă și control, permițând controlul la distanță și transmiterea datelor pe ascuns.

Au fost localizate victime în Algeria, Afghanistan, Belgia, Brazilia, Fiji, Germania, Iran, India, Indonezia, Kiribati, Malaysia, Pakistan, Siria și Rusia. În aprilie 2008, atacatorii au colectat informații administrative care le-au permis să manipuleze cel putin o rețea GSM dintr-o țară din Orientul Mijlociu.

Un modul Regin poate monitoriza sistemele de control ale celulelor GSM, colectând date despre celulele GSM și infrastructura rețelei. Unele mostre Regin par să fi fost create încă din 2003.

Experții Kaspersky Lab au urmărit acest malware începând cu primăvara anului 2012, când au inițiat analiza Regin care părea să fie instrumentul unei campanii sofisticate de spionaj cibernetic. Din când în când, experții Kaspesky Lab descopereau mostre fără o legătură pe mai multe servicii publice de scanare, cu o funcționalitate obscură și fără un context specific.

.Au obținut însă și câteva mostre utilizate în atacuri reale, inclusiv în atacurile împotriva instituțiilor guvernamentale și a operatorilor telecom, descoperind suficiente informații pentru a putea analiza această amenințare în detaliu.

Studiul aprofundat a arătat că Regin nu este doar un program periculos, ci o platformă – un pachet software care constă în multiple module ce pot infecta rețelele organizațiilor vizate, cu scopul de a obține control de la distanță pe toate nivelele posibile. Atacatorii din spatele Regin urmăresc să colecteze date confidențiale din rețelele atacate.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019