404 Not Found


nginx
Realitatea augmentata, securitatea cibernetica și inteligența artificială - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Realitatea augmentata, securitatea cibernetica și inteligența artificială

Companiile din domeniul IT vor folosi foarte mult realitatea augmentata, securitatea cibernetica și inteligența artificiala în viitor.

Realitatea virtuala si realitatea augmentata se remarca în zona auto prin solutii precum Head Up Display pe tot parbrizul (HUD cu realitate augmentata). Potrivit Luxoft, aceste solutii vor deveni tot mai prezente, scrie Mediafax.

„În 2017, vom asista la consolidarea elementelor de realitate augmentata (AR) pentru a îmbunatati gradul de interactivitate a computerului de bord si pentru a asista soferii în diferite operatiuni. Solutiile de realitate augmentata care indica obstacolele de pe drum sau care afiseaza trasee vor deveni tot mai raspândite”, se arata într-un document transmis de Luxoft.

Compania IT sustine ca cererea pentru solutiile de tip cloud se va pastra cu scopul de optimizare a serviciilor software prin reducerea costurilor de implementare si întretinere. Mai mult, se va simti nevoia optimizarii cheltuielilor de cloud computing.

„În ceea ce priveste Big Data Analytics, anul acesta accentul se va pune pe tehnologii care permit procesarea rapida a datelor în timp real”, potrivit documentului citat.

De asemenea, „Internet of Things (IoT) sta la baza transformarii digitale care dicteaza în prezent modul în care oamenii si dispozitivele interactioneaza. În 2017, IoT-ul îsi va continua drumul spre transformarea în Internet of Everything care conecteaza oameni, dispozitive si locuri”.

Soluțiile de comunicații unificate implementate în cloud reprezinta o alta tendita în materie de software în 2017.

Într-un peisaj de amenințări care evolueaza constant, iar firewall-urile și antivirușii sunt considerate unelte vechi, companiile cauta căi tehnologice mai avansate pentru protecția datelor, scrie cnbc.com.

O astfel de companie din Marea Britanie, Darktrace, folosește machine learning – algoritimi care se pot adapta și pot învața – și matematica probabilistica pentru a stabili modelele „normale” pentru fiecare dispozitiv și utilizator dintr-o rețea pentru a detecta anomaliile. Tehnologia folosita de companie este asemanatoare sistemului imunitar uman care identifica și raspunde la amenințările din afara, fara a compromite funcțiile.

Realitatea augmentată devine o tehnologie inovativă, ieftină și accesibilă, transformând afacerile, automat necesitând o abordare din partea specialiștilor IT. Abordarea trebuie realizată din timp, pentru ca specialiștii să nu fie nepregătiți în momentul apariției unor dispozitive și aplicații de realitate augumentată în centrele de date, scrie clubitc.ro.

Cantitățile enorme de date care vor fi aduse de implementarea realității augumentate pe scară largă deja nu mai sunt o problemă majoră, în special după explozia utilizării dispozitivelor mobile și cloud, utilizarea acestora fiind extinsă către realitatea augumentată. Politicile de lucru ale companiilor cum sunt cele de securitate și confidențialitate pot fi extinse ușor la dispozitive bazate pe realitate augumentată, ajutând astfel specialiștii IT la o implementare a acestora la fel ca pentru orice alt dispozitiv.

Mai mult, realitatea augumentată vine cu implicații de recuperare a datelor, securitate și pregătire tehnologică, puncte ce deja sunt cunoscute și abordate de departamentele IT, provocarea principală fiind creșterea capacității de procesare și transfer pentru a face față noilor cantități de date.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019