HomeStiriSecuritate ITProtecția datelor este principala prioritate pentru companii
protectia-datelor-este-principala-prioritate-pentru-companii

Protecția datelor este principala prioritate pentru companii

protectia-datelor-este-principala-prioritate-pentru-companiiUn sondaj Kaspersky Lab arată că protecția datelor este principala prioritate pentru companii, în lupta împotriva amenințărilor cibernetice.

Peste jumătate dintre companiile globale (52%) susţin că ar trebui să fie mai bine pregătite pentru o inevitabilă compromitere a securităţii, iar 43% dintre acestea au declarat că neatenţia angajaţilor a dus la compromiterea unor date, arată rezultatele raportului Kaspersky Lab, numit “Percepţia companiilor asupra securităţii IT: faţă în faţă cu o compromitere inevitabilă”, potrivit unui comunicat al companiei citat de bursa.ro

Conform sursei citate, primele trei ameninţări considerate cele mai dificile includ: publicarea neadecvată a unor informaţii prin intermediul dispozitivelor mobile (54%), pierderea fizică a unor componente hardware care conţin informaţii sensibile (53%) şi utilizarea neadecvată a resurselor IT de către angajaţi (50%). 

Cu toate acestea, doar puţin peste jumătate (52%) dintre companii sunt de acord că ar trebui să fie mai bine pregătite pentru o inevitabilă compromitere a securităţii

În acelaşi timp, 43% dintre companii au pierdut date ca urmare a unei breşe de securitate, iar în cazul companiilor mari, una din cinci (20%) a raportat patru sau mai multe breşe de date de-a lungul acestui interval. 

Ancheta globală Kaspersky Lab pe 2016 a urmărit să compare percepția amenințărilor la adresa securității cu realitatea incidentelor de securitate cibernetică experimentate, pentru a evidenția potențialele vulnerabilități, în afara “suspecților” obișnuiți, reprezentați de programe malware și de spam. Principalele amenințări rezultate sunt acestea: 32% dintre companii s-au confruntat cu un atac cu țintă predefinită, iar 20% cu un incident ransomware. O altă amenințare serioasă relevată de sondaj este neatenția angajaților: acest factor a dus la un incident de securitate în aproape jumătate (43%) dintre companii, scrie agora.ro

Primelor trei amenințări considerate cele mai dificile li se adaugă alte provocări, cum ar fi securitatea unor servicii cloud furnizate de terți, amenințările IoT și probleme de securitate asociate externalizării infrastructurii IT. Diferența dintre percepție și realitate sugerează nevoia de strategii de securitate care merg dincolo de prevenție și, în context mai larg, de tehnologie.

“Rezultatele sondajului indică nevoia unei abordări diferite a complexității tot mai mari a amenințărilor cibernetice”, spune Veniamin Levtsov, Vice President, Enterprise Business la Kaspersky Lab.

 

 

 

Share With: