404 Not Found


nginx
Previziunile Kaspersky Lab pentru securitatea cibernetică în 2019 - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Previziunile Kaspersky Lab pentru securitatea cibernetică în 2019

În anul care vine vom asista la împărțirea lumii APT în două grupuri: nou-veniții plini de energie, dar fără experiență, și autorii tradiționali, cu multe resurse și o mare complexitate, conform Kaspersky Lab.

În anul care vine vom asista la împărțirea lumii APT în două grupuri: nou-veniții plini de energie, dar fără experiență, și autorii tradiționali, cu multe resurse și o mare complexitate. Al doilea grup reprezintă o provocare majoră pentru companii, pentru că atacatorii experimentați explorează noi tehnici, din ce în ce mai sofisticate, care vor fi din ce în ce mai greu de descoperit și atribuit – potrivit predicțiilor Kaspersky Lab pentru anul 2019, privind amenințările direcționate, precizează clubitc.ro.

Predicțiile anuale au fost dezvoltate de experții Kaspersky Lab, pe baza experienței și a informațiilor acumulate pe parcursul anului și a estimărilor echipei globale de cercetare și analiză a companiei. Informațiile, alături de predicțiile privind amenințările pe segmentul industrie și tehnologie, vor ajuta unul dintre cele mai conectate sectoare să înțeleagă și să se pregătească pentru provocările la adresa securității cu care s-ar putea confrunta în următoarele 12 luni.

Dacă până acum industria de securitate cibernetică a descoperit operațiuni complexe sponsorizate de guverne, atacatorii vor rămâne în umbră pentru a evita publicitatea și posibilitate de a fi descoperiți. Cu suficiente resurse, vor putea să își diversifice instrumentele și practicile – făcând detecția și atribuția extrem de dificile, scrie hotnews.ro.

Unul dintre scenariile cele mai probabile este că această nouă abordare va conduce la folosirea unor instrumente specializate în atacarea victimelor drept în „inimă” – compromiterea hardware-ului de rețea. Noua strategie le va permite atacatorilor să își concentreze activitățile asupra compromiterii discrete prin botnet-uri sau să deruleze atacuri ascunse asupra anumitor ținte.

„În 2018, atacatorii s-au îndreptat spre noi paradigme”, precizează Vicente Diaz, security researcher la Kaspersky Lab. „Publicul a aflat despre operațiuni cibernetice mari descoperite de experți, care au ținut prima pagină a ziarelor din toată lumea. Acest lucru va determina o schimbare în peisajul cibernetic, pentru că atacatorii complecși au nevoie de liniște și obscuritate, ca să poată avea sorți de izbândă. Schimbarea face ca descoperirea unor noi operațiuni complexe, la scară largă, să devină foarte puțin probabilă și cu siguranță va duce arta detecției și atribuției la un alt nivel”, citează comunic.ro.

Alte predicții privind amenințările direcționate, pentru 2019:

Atacurile asupra lanțului de aprovizionare vor continua.

Malware-ul mobil nu pleacă nicăieri. Numeroși atacatori au o componentă mobilă în campaniile lor, pentru a îi ajuta să mărească lista de victime potențiale.

Botnet-urile IoT vor continua să crească. Acesta este un avertisment care revine an după an, dar care nu trebuie subestimat.

Fishing-ul va deveni și mai important în viitorul apropiat. Datele obținute din diferite atacuri asupra unor giganți social media ca Facebook și Instagram, LinkedIn sau Twitter, sunt disponibile acum pe piață, la vânzare.

Vor apărea nou-veniți în domeniul APT.

Represaliile publice vor modela industria. Investigarea unor atacuri faimoase, precum cel asupra Sony Entertainment Network sau atacul împotriva Comitetului Național Democrat au dus expunerea publică și juridică a atacatorilor la un nou nivel.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019