[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Poliția londoneză anunță că a fost victima unui atac informatic

Poliţia Metropolitană din Londra, cunoscută şi sub numele de Scotland Yard, a anunțat sâmbătă că a fost ținta unui atac cibernetic.

Poliţia Metropolitană din Londra (Met), cunoscută şi sub numele de Scotland Yard, a raportat sâmbătă că pagina sa web, contul de Twitter şi cel de email au fost ţinta unui atac cibernetic, informează Press Association şi EFE, citate de agerpres.ro.

Vineri seara, o serie de mesaje neautorizate, inclusiv unul care solicita eliberarea artistului rap Digga D, au fost trimise de pe contul de Twitter al instituţiei, @metpoliceuk, care are peste un milion de followeri.

Potrivit forţelor de securitate, tweeturile, care au fost deja şterse, conţineau un limbaj ofensator, iar mai multe persoane au fost menţionate, printre care rapperul britanic.
Un responsabil al Scotland Yard, Roy Smith, a confirmat accesarea neautorizată a contului de Twitter şi a făcut apel să fie ignorate orice mesaje până când contul se va afla din nou sub control oficial.

Reluând informaţia, abcnews.go.com scrie nu este clar dacă artistul se află în prezent în închisoare, dar el a fost închis şi eliberat de mai multe ori în ultimii ani.

Când a fost contactat duminică de MailOnline, un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a reuzat să confirme dacă investighează o bandă din vestul Londrei. Anul trecut, cinci membrii au gurpării 1011, inclusiv Digga D, au fost arestați și li s-a interzis să filmeze videoclipuri violente după ce au fost prinși în flagrant cu macete și bâte de baseball în timp ce mergeau să atace o bandă rivală, scrie dailymail.co.uk.

Un judecător le-a impus la cinci tineri să nu menționeze moartea sau răni în cântecele și postările lor pe social media. Judecătorul a dispus și ca toată muzica sa să fie verificată de poliţia metropolitană înainte de a fi înregistrată sau cântată.

Grupul  a avut milioane de vizualizări pe YouTube. Melodiile din acest gen erau legate de o creștere a infracțiunilor comise cu violență.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019