404 Not Found


nginx
Platformele industriale, vulnerabile in fata hackingului - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITPlatformele industriale, vulnerabile in fata hackingului
at

Platformele industriale, vulnerabile in fata hackingului

 

 

 

atPlatformele industriale din Orientul Mijlociu sunt vulnerabile în fața atacurilor cibernetice cu potențial dezastruos, susține un expert în securitate.

 

Potrivit unui reprezentant al firmei de securitate Lockheed Martin, un atac cibernetic asupra unei platforme industriale sau energetice are potențialul de a cauza daune în lumea reală, scrie Security InfoWatch.

,,Marea diferență dintre securizarea unui sistem de control industrial versus securitatea informațiilor este că dacă un sistem de control industrial nu mai funcționează, are potențialul de a crea un impact asupra mediului”, a spus Andrew Wadsworth, reprezentant Lockheed Martin.

,,Conductele, compresoarele, turbinele, puțurile de petrol, centralele energetice. Trebuie să ai o apreciere reală a procesului de controlare a acestor sisteme pentru a înțelege impactul pe care l-ar putea avea, în caz că nu ar mai funcționa”, a adăugat Wadsworth.

Problema securității cibernetice din domeniul energiei a fost evidențiată în august 2014, când peste 300 de companii din industria petrolieră și a energiei din Norvegia au fost victimele unui atac cibernetic masiv, coordonat.

Într-un alt incident din 2012, un virus a infecta 30.000 de computere care aparțineau celei mai mari companii petroliere, Saudi Aramco,  înlocuind fișiere importante cu imagini cu steagul american în flăcări și ștergând cantități vaste de date. Tehnicienii  au putut repara sistemul în aproape două săptămâni, iar daunele cauzate au ajuns la suma de 15 milioane de dolari.

Wadsworth a spus că atacurile cibernetice asupra platformelor industriale pot varia, de la virusuri benigne la manipulări periculoase ale sistemelor de control și provin de la mai multe surse, de la un atac din interior, realizat de un fost angajat, la un atac sponsorizat de stat din partea hackerilor profesioniști.

Expertul în securitate a dat exemplu atacul cibernetic asupra mecanismelor de control ale unei fabrici de oțel din Germania, care a împiedicat personalul să oprească în totalitate un furnal de scară industrială care a provocat daune semnificative. Într-un alt incident din august 2008, o conductă din Turcia a luat foc după ce infractorii cibernetici au oprit mecanismele de alarmă și au crescut presiunea petrolului care trecea prin respectiva conductă, au spus oficialii americani.

În prezent, compania Lockheed Martin lucrează cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică a companiilor industriale din țară. ,,Aș spune că Emiratele Arabe Unite și toată acea regiune sunt mai conștiente de probleme și sunt pregătite să investească  mai mult decât alte țări. Există mai mult interes și conștientizare? Da, comparat cu alte părți ale lumii în care lucrăm. Asta îmi dă speranța că oamenii sunt conștienți de pericole și vor să facă ceva în legătură cu asta”, a spus Wadsworth.

 

 

 

Share With: