[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Peste zece milioane de oameni, expusi malvertising-ului

Până la 10 milioane de oameni ar fi putut vizita site-uri cu reclame malițioase în ultimele 10 zile, infectându-și computerele cu malware, potrivit companiei de securitate Cyphort. 

În ultima lună, Cyphort a urmărit diverse campanii de publicitate malware, care implică păcălirea furnizorilor de publicitate online să distribuie reclamele malware, scrie Smartnews.

Dacă cineva vizualizează o reclamă malware, aceasta poate determina browserul să redirecționeze automat spre un alt website care atacă computerele utilizatorului. 

Nick Bilogorskiy, director de cercetare în domeniul securității în cadrul Cyphort, a scris că firma a descoperit în ultima săptămână o serie de site-uri de mare trafic care transportă încă anunțuri malware

Anunțurile malware au redirecționat, de asemenea, oamenii, spre site-uri web fraudate cu kit-ul de exploatare Angler. Un kit de exploatare este un pachet software care verifică un calculator pentru a identifica vulnerabilități și, respectiv, pentru a livra malware

Ca și în cazul atacurilor anterioare observate de Cyphort, codul de redirecționare plantat în reclamele malware folosește criptare SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security), ceea ce face mai greu pentru cercetători să descopere modul în care utilizatorii sunt direcționați de pe pagină web pe care o vizualizează pe una care găzduiește un kit de exploatare. 

Reclamele malware au fost livrate editorilor de site-uri printr-o campanie de marketing online denumită E-planning. Bilogorskiy a scris că Cyphort a contactat compania, care lucrează la remedierea problemei. 

Agențiile de publicitate online s-au luptat să păstreze aceste probleme în afara rețelelor lor, însă este o luptă grea. Chiar dacă o rețea de publicitate scanează anunțurile încărcate pentru a identifica comportamentul malițios, hackerii înlocuiesc de multe ori anunțurile cu unele diferite la un moment ulterior, sau modifică anunțurile pentru a trece de controalele inițiale de securitate.  

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019