HomeStiriSecuritate ITPeste 30 de companii din tehnologie au semnat un acord pentru protejarea securității cibernetice
peste-30-de-companii-din-tehnologie-au-semnat-un-acord-pentru-protejarea-securitatii-cibernetice

Peste 30 de companii din tehnologie au semnat un acord pentru protejarea securității cibernetice

peste-30-de-companii-din-tehnologie-au-semnat-un-acord-pentru-protejarea-securitatii-ciberneticePeste 30 de companii din domeniul tehnologiei au semnat un acord global de combatere a atacurilor cibernetice, indiferent dacă este vorba de acţiuni ale grupurilor infracţionale sau ale unor state suverane.

Printre cele 34 de companii semnatare a Cybersecurity Tech Accord se află ABB, Arm, Bitdefender, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft Corp., Nokia, Oracle şi Trend Micro, operatori de tehnologii care alimentează infrastructura de comunicare şi informare a internetului pe plan mondial, scrie Mediafax.ro.

„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstrează că securitatea informatică nu se referă doar la ceea ce poate face o singură companie, ci şi la ceea ce putem face împreună,” a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith. „Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta să adoptăm o direcţie principială către metode mai eficiente de a colabora şi de a proteja clienţii din întreaga lume.”

Companiile şi-au asumat angajamente bazate pe patru principii esenţiale: apărare consolidată, excluderea infracţiunilor, acţiune colectivă şi consolidarea capacităţilor.

Companiile semnatare vor implementa o apărare consolidată împotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii şi recunoscând faptul că toată lumea trebuie să beneficieze de protecţie, companiile s-au angajat să-şi protejeze toţi clienţii de pe întreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.

Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice şi vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor şi serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului şi a distribuţiei, scrie adevarul.ro.

Companiile vor susţine mai mult dezvoltatorii, utilizatorii şi companiile care le utilizează tehnologia, ajutându-i să-şi îmbunătăţească capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate şi noile funcţii pe care companiile le pot implementa în produsele şi serviciile lor individuale.

Companiile vor extinde relaţiile existente şi vor stabili împreună noi parteneriate formale şi informale cu industria, societatea civilă şi cercetătorii în domeniul securităţii, pentru a îmbunătăţi colaborarea tehnică, pentru a coordona dezvăluirea vulnerabilităţilor, a expune ameninţările şi minimiza potenţialul introducerii de cod maliţios în spaţiul cibernetic.

Acest acord rămâne deschis spre a fi luat în considerare şi de noi semnatari din sectorul privat, de mari sau mici dimensiuni, indiferent de domeniu, credibili şi cu standarde înalte de securitate cibernetică, care pot adera fără rezerve la principiile acestuia.

Companiile semnatare ale Cybersecurity Tech Accord sunt:ABB, Arm, Avast!, Bitdefender, BT, CA, Technologies, Cisco, Cloudflare, DataStax, Dell, DocuSign, Facebook, Fastly, FireEye, F-Secure, GitHub, Guardtime, HP Inc., HPE, Intuit, Juniper Networks, LinkedIn, Microsoft, Nielsen, Nokia, Oracle, RSA, SAP, Stripe, Symantec, Telefonica, Tenable, Trend Micro, VMware.

Câteva dintre marile companii nu au semnat, pe moment, acest acord. Printre acestea se numără Google, Apple și Amazon. Brad Smith a observat că nici una dintre companiile semnatare nu vin dintr-o țară care se face responsabilăă de atacurile cibernetice devastatoare din ultimul an. Atacurile cibernetice au venit în principal din Rusia, Coreea de Nord, Iran și, într-o măsură mai mică, din China, scrie nytimes.com.

Domnul Smith a susținut de câțiva ani că lumea are nevoie de „O convenție de la Geneva  digitală”, care să stabilească normele de comportament pentru spațiul informatic la fel cum Convenția de la Geneva stabilește reguli în caz de război în lumea fizică.

Acordul se bazează pe patru principii:

1 Protejarea clienților și utilizatorilor oriunde s-ar afla

2 Respingerea atacurilor cibernetice supra centățenilor nevinovați și companiilor oriunde se află acestea

3 Ajutarea utilizatorilor, clienților și dezvoltatorilor să își întărească protecția oferită de securitate cibernetică

4 Companiile semnatare vor lucra împreună și cu alte grupuri care au aceleași obiective pentru a îmbunătății securitatea cibernetică.

 

 

 

Share With: