HomeStiriSecuritate ITPeste 2.300 de breșe de securitate s-au produs în prima jumătate a lui 2018

Peste 2.300 de breșe de securitate s-au produs în prima jumătate a lui 2018

Aproximativ 2,6 miliarde de informații au fost expuse prin intermediul unui număr de 2.308 breșe de securitate, în prima jumătate a acestui an.

Aproximativ 2,6 miliarde de informații au fost expuse prin intermediul a 2.308 breşe de securitate, în prima jumătate a acestui an, în scădere semnificativă faţă de cele 6 miliarde de informații înregistrate ca fiind expuse în intervalul similar din 2017, conform unui raport întocmit de Risk Based Security, citat de furnizorul de soluţii de securitate Eset, scrie business-review.eu.

Conform sursei, 2.439 de breșe sau breșe de securitate au fost raportate în prima jumătate a anului trecut, conform raportului „Mid-Year 2018 Breach Data QuickView” realizat de Risk Based Security.

Raportul a fost citat de blog-ul Eset Romania și arată că numai cinci dintre breșe au expus înregistrări care ajung sau depășesc 100 de milioane, iar infracțiunea raportată la 1,19 miliarde de înregistrări din baza de date biometrice a Indiei – Aadhaar – de la începutul acestui an, se distinge ca fiind cea mai gravă breşă de date din prima jumătate a acestui an.

Aproape jumătate dintre breșe (48.7%) au avut loc pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce locațiile altor 40% dintre breșe sunt necunoscute. Mai mult de jumătate (56.3%) dintre informații au fost expuse în afara statelor Unite, cea mai mare breșă fiind cea a bazei de date biometrice din India, scrie 247wallst.com.

Două alte mari breșe de securitate din prima jumătate a anului au ajuns în topul 20 al breșelor de securitate din toate timpurile: compania americană de marketing Exactis a expus 340 milioane de înregistrări, iar Twitter a expus 336 de milioane de înregistrări, situându-se pe locul 11 și respectiv 12 ca mărime.

Share With: