HomeStiriSecuritate ITPentru securitatea datelor IBM interzice stick-urile USB în rândul angajaților din întreaga lume
pentru-securitatea-datelor-ibm-interzice-stick-urile-usb-in-randul-angajatilor-din-intreaga-lume

Pentru securitatea datelor IBM interzice stick-urile USB în rândul angajaților din întreaga lume

pentru-securitatea-datelor-ibm-interzice-stick-urile-usb-in-randul-angajatilor-din-intreaga-lumeAnagajaților IBM li s-a interzis folosirea dispozitive de memorie externe precum stick-urile USB și cardurile SD, această măsură fiind menită să întărească securitatea.

Într-o avertizare transmisă anagajaților, Shamla Naidoo, cel care deține poziția de CISO la nivel global în cadrul IBM  spune că compania își extinde practicile de interzicere a transferului de informații pe dispozitive de memorie externe, relatează theregister.co.uk.

Coform avertizării, unele departamente IBM implementaseră deja această politică de securitate, dar în următoarele câteva săptămâni va fi implementată la nivel mondial.

Compania a luat această decizie din cauza „posibilelor daune financiare și asupra reputației cauzate de dispozitivele de stocare externe care sunt puse unde nu trebuie, pierdute sau folosite incorect.”

Anagajații sunt sfătuiți să folosească rețeaua internă pentru transferul și împărtășirea de fișiere.

Această regulă ar putea fi problematică pentru angajații IBM deoarece stick-urile USB cu drivere sunt folosite în interiorul companiei pentru actualizări software ale computerelor, scrie digitaltrends.com.

Naidoo recunoaște că interzicerea dispozitivelor de stocare externe pentru a transfera informații va fi deranjant pentru unii angajați, dar noua politică de secritate ar trebui să prevină scurgerile de informații precum cea din 2013, când un fost angajat a scurs informații legate de tehnologia de cloud computing a IBM.

Scurgerile de informații nu sunt legate, desigur, doar de mediile de stocare externe. Informațiile din rețeaua internă și don cloud pot fi și ele sustrase, dar prin interzicerea mediilor de stocare externe, compania poate monitoriza mai bine modul în care informațiile pot fi scurse și poate preveni răspândirea de malware de la un computer la altul prin intermediul acestor dispozitive.

 

 

 

Share With: