HomeStiriSecuritate ITPentru o mai bună securitate cibernetică, Guvernul vrea ca Yahoo, Gmail sau Hotmail să nu mai fie folosite de primării
pentru-o-mai-buna-securitate-cibernetica-guvernul-vrea-ca-yahoo-gmail-sau-hotmail-sa-nu-mai-fie-folosite-de-primarii

Pentru o mai bună securitate cibernetică, Guvernul vrea ca Yahoo, Gmail sau Hotmail să nu mai fie folosite de primării

pentru-o-mai-buna-securitate-cibernetica-guvernul-vrea-ca-yahoo-gmail-sau-hotmail-sa-nu-mai-fie-folosite-de-primariiGuvernul vrea ca primăriile să comunice folosind propriile adrese de e-mail, nu cu ajutorul conturilor făcute pe Yahoo, Gmail sau Hotmail.

Pe 18 aprilie, Guvernul a transmis Parlamentului o propunere pentru un proiect de lege care să prevadă ca ”Unitățile administrativ-teritoriale, în relațiile cu alte autorități și instituții publice, persoane fizice sau persoane juridice, pot utiliza poșta electronică, ca instrument de comunicare oficială”, se arată în propunerea Guvernului, conform ziare.com.

In acest sens, Serviciul de Telecomunicatii Speciale va configura toate adresele de email pentru toate localitatile, astfel incat acestea sa nu mai le foloseasca pe cele de Yahoo, Gmail sau Hotmail. Statul vrea sa incurajeze digitalizarea institutiilor, astfel incat autoritatile sa comunice cu oamenii, firmele sau alte institutii prin email.

”Datorită (sic! – n.r.) faptului că la nivelul unităților administrativ-teritoriale nu există adrese oficiale recunoscute și utilizate în sistem securizat (ex. adrese de e-mail pe domeniu yahoo/ gmail/ hotmail etc.) care poate afecta regimul datelor cu caracter personal, se impune crearea uni cadru unitar, securizat, asigurat de către autoritatea cu atribuții în domeniul telecomunicațiilor speciale”, explică Guvernul necesitatea măsurii, citat de profit.ro.

 

 

 

Share With: