HomeStiriSecuritate ITOrganizațiile sunt sfătuite să dezvolte abilități pentru securitatea cibernetică
organizatiile-sunt-sfatuite-sa-dezvolte-abilitati-pentru-securitatea-cibernetica

Organizațiile sunt sfătuite să dezvolte abilități pentru securitatea cibernetică

organizatiile-sunt-sfatuite-sa-dezvolte-abilitati-pentru-securitatea-ciberneticaRackspace, o firmă de cloud computing, îndeamnă organizațiile din Marea Britanie să facă mai mult pentru a dezvolta abilități pentru domeniul securității cibernetice.

Lipsa abilităților în domeniul securității cibernetice expun organizațiile la atacuri cibernetice și exacerbează prăpastia dintre abilitățile lor, conform unei cercetări ce a analizat niveluld e expertiză a securității cloud șia protecției datelor, scrie computerweekly.com.

Mai mult de 51% dintre profesioniștii și liderii din IT din Marea Britanie consideră că trebuie să crească nivelul acestor abilități în următorii cinci ani. La cercetare au participat 500 de profesioniștii și liderii din IT din Marea Britanie. Cercetarea a fost realizată de Rackspace și cercetători ai London School of Economics, fiind sponsorizați de Intel.

Raportul se bazează pe o cercetare care relevă că Marea Britanie se află mult în urmă decât alte țări vestice în ceea ce privește creșterea abilităților profesioniștilor din IT, în special a celor pentru securitate.

În urma recentelor atacuri cibernetice asupra țărilor din NATO, precum și asupra organizațiilor mondiale și asupra celor locale, guvernul britanic îndeamnă Marea Britanie și țările aliate să se asigure că au implementate cele mai bune măsuri de securitate, scrie openaccessgovernment.org.

Exporturile din secorul cibernetic a însumat 1,5 miliarde de lire sterline în Marea Britanie. La nivel global, cererea pentru software de protecție pentru sistemele digitale împotriva vulnerabilităților va continua să crească. Se așteaptă ca cheltuielile totale la nivel mondial să depășească 759 de miliarde de lire stermine până în 2021.

Noua strategie de export a produselor de securitate cibernetică este menită să susțină companiile britanice în exportarea expertizei recunoscute la nivel mondial din domeniul securității cibernetice.

 

 

 

 

Share With: