HomeStiriSecuritate ITOrganizațiile observă o creștere a provocărilor de securitate cibernetică
organizatiile-observa-o-crestere-a-provocarilor-de-securitate-cibernetica

Organizațiile observă o creștere a provocărilor de securitate cibernetică

organizatiile-observa-o-crestere-a-provocarilor-de-securitate-ciberneticaUn nou studiu realizat de un furnizor de soluții IT relvă că companiile observă un număr mai mare de provocări de securitate cibernetică.

Cercetarea, realizată de US Signal, a chestionat experți în securitate. conform cercetării, 40% dintre respondenți au avut de-a face cu cel puțin un incident de securitate anul trecut, iar 13% nu știu dacă a existat un astfel de incident, scrie betanews.com.

Trei dintre provocările de top pentru experții în securitate cibernetică sunt: protejarea împotriva amenințărilor ransomware, malware și phishing pe e-mail; schimbarea sistemelor vechi care nu mai primesc actualizări de securitate și asigurarea actualizării curente pentru toate software-urile.

Cercetarea mai relevă că companiile sunt la curent cu amenințările și soluțiile nou apărute în diferite moduri. Apropae 60% se bazează pe echipa IT internă, 50% lucrează cu un furnizor de servicii IT, 27% au angajat o echipă de securitate, 21% investesc masiv în noile tehnologii, iar 4% nu fac nimic.

Cu toate că 2017 a tras un semnal de alarmă, depășind alți ani în privința atacurilor ransomware și breșelor de securitate, companiile încă au multe de făcut pentru a-și îmbunătăți securitatea, conform itproportal.com.

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea securității informațiilor:

1. Companiile trebuie să schimbe tactica de protecție a informațiilor. Chiar dacă companiile sunt îngrijorate cu privire la securitatea cibernetică, de multe ori, lasă această sarcină doar în seama departamentului IT. Procticile de securitate ar trebui să implice întreaga companie.

2. Folosirea de procese de securitate de încredere. Un exemplu este GDPR.

3. Administrarea periferiei. Se știe că cele mai multe breșe s-au produs ca urmare a lipsei de securitate a companiilor terțe afiliate. De aceea este necesară o mai mare atenție la securitatea companiilor cu care colaborezi.

 

 

 

Share With: