404 Not Found


nginx
Organizațiile au parte de breșe de securitate chiar dacă au încredere în măsurile de securitate - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITOrganizațiile au parte de breșe de securitate chiar dacă au încredere în măsurile de securitate

Organizațiile au parte de breșe de securitate chiar dacă au încredere în măsurile de securitate

companiile-importante-care-nu-reusesc-sa-asigure-securitatea-cibernetica-vor-fi-amendateConform unei noi cercetări, 85% dintre organizații sunt încrezătoare în programul de securitate folosit, dar 41% au suferit breșe de securitate.

Compania Syncsort, specializată în big data a realizat un studiu care arată că cele mai întâlnite breșe de securitate au drept cauză viruși/atacuri malware (în 76% din cazuri) și phishing (în 72% din cazuri). Ceea ce este interesant de observat este că atacurile cu viruși au venit din surse interne în aproximativ jumătate din cazuri, iar atacurile de phishing au venit din surse externe în 78% dintre cazuri, scrie betanews.com.

Ceea ce s-a îmbunătățit este timpul de detecție a breșelor. 50% dintre breșe au fost identificate în mai puțin de o zi. Cea mai comună acțiune a companiilor în urma unei breșe este creșterea pregătirii pentru personalul departamentului IT.

Cercetarea mai arată că cunoștințele despre noile sisteme nu sunt suficiente. 69% spun că au cunoștințe despre Windows server, iar 54% despre infrastructura de rețea. Dar doar 7% sunt familiarizați cu opțiuni de stocare noi, dar adoptate pe o scară largă precum Hadoop.

Cercetarea celor de la Syncsort explorează provocările și investițiile de top ale departamentelor IT ale companiilor. Cercetarea a dezvăluit o prăpastie mare între încrederea în programele de securitate și eficiența lor. La cercetare au participat peste 300 de respondenți. În proporție de 78%, aceștia fac parte din companii cu peste 100 de angajați, scrie businesswire.com.

Conform cercetării, 85% dintre respondenți sunt foarte sau întrucâtva încrezători în programul de securitate al organizației lor, dar 41% dintre aceștia au spus că organizația lor a suferit o breșă de securitate și 20% sunt nesiguri.
28% dintre respondenți au menționat introducerea serviciilor cloud drept principala provocare de securitate, urmată de creșterea complexității reglementărilor (20%) și personalul IT de securitate insuficient (19%). Reglementările pe care majoritatea respondenților le-au menționat sunt regulile GDPR (37%), urmate de HIPAA și SOX (32% fiecare). În următorul an securitatea (42%) și cloud computing (35%) sunt două priorități de top ale departamentului IT în 2019.

În ceea ce privește investițiile în securitate, primele trei locuri sunt ocupate de firewall pentru rețea (69%), protecție antivirus (66%) și protecție malware (65%), în timp ce investițiile în noile abordări precum tokenizarea informațiilor (18%) este în curs de apariție. În 2019, 39% dintre organizații plănuiesc să investească în personal și calificare, în timp ce 23% plănuiesc să investească în prevenirea intruziunilor și 21% în administrarea actualizărilor.

Share With: