[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

O ajustare a securității Chrome ar putea afecta sute de site-uri populare

O ajustare a securității browser-ului Chrome ar putea avea un impact negativ pentru aproximativ un pic peste o mie de site-uri populare.

Următoarea versiunea browser-ului Chrome, care va fi lansată în curând, ar putea cauza probleme pentru multe site-uri web. Asta deoarece Chrome nu va ma suporta certificatele HTTPS emise de Symantec înainte de iunie 2016 și asta include o lungă listă de certificate, scrie techradar.com.

Site-urile afectate sunt peste 1.100 din cele mai populare un milion de site-uri, conform clasamentului Alexa.com. Cercetătorul în securitate Scott Helme a descoperit că sunt incluse site-uri precum Citrus, Pantone, Penn State Federal, Federal Bank of India și cel al guvernului de la Tel-Aviv.
Este posibil ca mai multe pagini web să fie de fapt afectate deoarece cercetătorul a verificat doar certificatul folosit de fiecare site, nu și certificatele care sunt legate de anumite sub-resurse folosite de anumite pagini ale fiecărui site.

Chrome 70 va fi lansat pe 16 octombrie. Decizia de a retrage încrederea vechilor certificate emise de Symantec vine după ce echipa din spatele browser-ului Chrome și-a pierdut încrederea în infrastructura Symantec după o serie de încălcări ale celor mai bune practici din industrie, scrie theregister.co.uk.

Scott Helme a descoperit 1.139 de site-uri web care încă folosesc vechile certificate Symantec, dintre cele un milion de cele mai populare site-uri web. Informația a fost publicată pe 25 septembrie 2018. Ultimele cifre publicate de Helme sunt de fapt o actualizare a unui exercițiu similar pe care l-a efectuat în luna aprilie. Atunci el descoperise în jur de 500 de site-uri care urmau să înceteze să funcționeze în aprilie și 4.971 în octombrie dacă nu își înlocuiesc certificatele digitale.

De săptămâna viitoare, utilizatorii Chrome 70 se vor confrunta cu o avertizare mare, roșie când vizitează site-uri care încă folosesc vechile certificate.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019