HomeStiriSecuritate IT“Nu mai este o rusine sa fii atacat cibernetic”
is it safe

“Nu mai este o rusine sa fii atacat cibernetic”

is it safePe masura ce apar tot multe atacuri cibernetice asupra companiilor ori institutiilor de stat, nu mai este nimic rusinos daca managerii organizatiilor recunosc ca anumite date confidentale au fost furate, in schimb este jenant daca acestia nu isi dau seama ca li s-a intamplat acest lucru.

Declaratia a fost facuta de Art Coviello, directorul general al RSA, divizia de securitate a companiei de stocare de date EMC, in cadrul evenimentului EMC World care a avut loc de curand in Las Vegas.

El a adaugat ca cea mai mai mare problema pentru specialistii in securitate este “suprafata” tot mai mare care poate fi atacata, scrie wall-street.ro.

“Am trecut de la aparitia smartphone-urilor in 2007, la o ubicuitate a acestora in prezent si vom ajunge la „internetul lucrurilor” (internet of things) in 2020. Vor fi peste 200 de miliarde de dispozitive conectate la internet. Daca in 2007 ne confruntam cu atacuri complexe intruzive, acum sunt inovatoare, atacuri care ies din tipar, dar in 2010 vor fi distrugatoare. Managerii de companii trebuie sa inteleaga cine i-ar putea ataca si in ce fel. Actual model de business era unul reactiv, in care companiile reactioneaza dupa ce au fost atacate. Noul model, spre care ar trebui sa ne indreptam cat mai repede, este unul condus de inteligenta, care sa se bazeze pe intelegerea amenintarilor”, a adaugat managerul.

In prezent, bugetele pentru securitate IT sunt impartite astfel: 80% pentru preventie,15% pentru monitorizare si 5% pentru a reactiona post atac. „Ar trebui sa fie 34% pentru preventie, 33% pentru monitorizare si 33% pentru reactie. Printre barierele care apar in fata schimbarii sunt inertia pe care managerii o au in a cheltui bugetele, criza personalului specializat cu care se vor confrunta chiar si companiile mari si gradul de maturitate tehnologica a celor din companii”, a afirmat Art Coviello.

Share With: