Nouă metodă prin care hackerii fură bani
O noua metoda prin care hackerii fură bani este prin interceptarea facturilor mari ale companiilor.
Hackerii intercepteaza facturile de valoare mare emise de firme si le schimba datele, astfel incat banii ajung la ei atunci cand cumparatorul efectueaza plata. Zeci de companii au fost pagubite prin aceasta metoda, iar specialistii le recomanda securizarea sistemelor informatice, scrie stirileprotv.ro.
Un barbat, reprezentantul unui companii de vanzari importante din Romania, a trimis luna trecuta unui client cunoscut, o factura in valoare de 84 de mii de euro. Ar fi trebuit sa primeasca banii imediat, dar, pe drum, a fost interceptat de hacker. Acesta a schimbat codul IBAN, fara ca cineva sa stie. Cu datele modificate, a trimis factura la cel care urma sa plateasca cei 84 de mii de euro. Astfel, banii au fost virati in contul hacker-ului.
Specialistii le recomanda companiilor sa foloseasca sisteme de protectie, ca sa-i tina la distanta pe hackeri.
În 2014, hackerii se foloseau de încărcarea facturii de telefonie a companiilor. Atunci hackerii au spart reţeaua IP a companiei Foreman Seeley Fountain Arhitecture şi au dirijat apeluri în valoare de 166.000 dolari din partea firmei către mai multe numere de telefon cu tarif special din ţări precum Gambia, Somalia şi Maldive, scrie gandul.info.
În mod normal, firmei de arhitectură i-ar fi luat 34 ani pentru a ajunge la o asemenea factură telefonică, potrivit unei plângeri depusă de companie la Comisia Federală de Comunicaţii.
În acest caz firma a fost victima unei fraude a hackerilor. Aceştia atacau companiile mici şi medii care au linii telefonice pe Internet – Voice over IP. În SUA numerele cu tarif special sunt uşor de identificat prin prefix, însă în ţări precum Letonia şi Estonia ele pot fi mai greu de identificat.