HomeStiriSecuritate ITNoi probleme și măsuri de securitate în ceea ce privește Facebook
noi-probleme-si-masuri-de-securitate-in-ceea-ce-priveste-facebook

Noi probleme și măsuri de securitate în ceea ce privește Facebook

noi-probleme-si-masuri-de-securitate-in-ceea-ce-priveste-facebookArs Technica raportează o colectare de informații sensibile de către Facebook de pe smartphone cu Android. Noi măsuri de securitate luate de companie.

Săptămâna trecută, un bărbat din Noua Zeelandă a verificat datele colectate de Facebook de pe telefonul său mobil. El a delcarat pentru Ars Technica că arhiva Facebook pe care a descărcat-o conține informații despre apelurile efectuate de pe telefonul mobil, timp de doi ani de zile. Informațiile includ numere de telefon și lungimea apelului primit sau efectuat, relatează arstechnica.com.

Alți utilizatori Facebook și jurnaliști ai publicației au descoperit și ei această problemă. Ca răspuns la investigația celor de la Ars Technica, Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat că aplicația folosește contactele din agendă pentru a recomanda prieteni utilizatorului de Facebook.

Încărcarea contactelor este opțională și bine cunoscută de utilizatori, cererea fiind una explicită. În plus utilizatorii pot șterege informațiile acestea cu ajutorul unui instrument disponibil din browserul web. Cei car au o versiune Android care a apărut înainte de versiunea 4.1 nu oferă aplicației doar lista de contacte, ci și istoricul apelurilor și al mesajelor. Aplicațiile care au fost create pentru versiuni apărute înaintea versiunii Android 4.1 erau încă permise până în octombrie 2017. iOS nu a permis niciodată accesul aplicațiilor terțe la istoricul apelurilor și mesajelor, așa că dispozitivele Apple au fost protejate.

Nu se știe dacă ștergerea datelor colectate de Facebook se referă la contacte sau și la istoricul apelurilor și SMS-urilor.

Printre noile măsuri de securitate luate în urma descoperirii campaniei de spionaj a utilizatorilor Facebook pentru influențarea campaniilor electorale se numără includerea în programul de recompense tip bug bounty al companiei a folosirii neadevate a informațiilor, conform thehill.com.

Facebook va oferi recompense în bani celor care raportează o folosire neadecvată a informațiilor de către dezvoltatorii de aplicații.
Această decizie vine după ce informațiile personale a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook au fost folosite în campania electorală de compania Cambridge Analytica.

Facebook a precizat că va oferi utilizatorilor noi instrumente care să facă mai ușoară revocarea permisiunilor oferite aplicațiilor și o simplificare a setărilor de confidențialitate, conform businessinsider.com.

 

 

 

 

Share With: