HomeStiriSecuritate ITNoi dispozitive medicale conectate pot reprezenta un risc de securitate
noi-dispozitive-medicale-conectate-pot-reprezenta-un-risc-de-securitate

Noi dispozitive medicale conectate pot reprezenta un risc de securitate

noi-dispozitive-medicale-conectate-pot-reprezenta-un-risc-de-securitateStimulatoarele cardiace și pompele pentru insulină nu sunt singurele dispozitive medicale a căror securitate este îngrijorătoare.

Stimulatoarele cardiace și pompele pentru insulină nu sunt singurele dispozitive medicale conectate a căror securitate poate aduce riscuri și pentru sănătate, scrie csoonline.com.

Mandeep Khera, expert în securitatea dispozitivelor Internet of Things al companiei de securitate IT Arxan, a trecut în revistă și alte dispozitive mai puțin cunoscute. Khera spune că deși aceste dispozitive nu au fost deturnate încă, dar s-a încercat. Deturnarea lor ar putea avea consecințe grave: de la ransomware la pierderi de vieți.

Iată câteva noi dispozitive conectate:

1. Implanturi de creier – acestea sunt folosite pentru a trata crizele de epilepsie, Parkinson.

2. Aparatele de monitorizare ale funcțiilor vitale ca temperatura, bătăile inimii și respirația. Acestea colectează datele și realizează teste care sunt stocate într-o platformă cloud pentru a fi disponibile oricând pentru medici.

3. Dozator de medicamente conectat pentru a alerata personalul medical când medicația nu este administrată corespunzător.

4. Scanere RMN care înregistrează și păstrează fișierele în cloud.

5. Senzori care monitorizează fluxul de sânge, fiind folosiți pentru detectarea insolației, deshidratării și a altor probleme medicale serioase.

6. Paturi inteligente pentru spitale care ajută la monitorizarea stării pacientului.

7. Dispozitive de protezare conectate la internet care permit utilizatorului să controleze dispozitivul pentru a-l ajusta, astfel încât să fie cât mai confortabil.

În SUA, vulnerabilitățile dispozitivelor medicale conectate au devenit o sursă de îngrijorare pentru directorii IT din domeniul medical. Aceștia caută din ce în ce mai mult moduri de protecție a dispozitivelor conectate la rețea, scrie healthdatamanagement.com.

Cu toate că se crează mai multe unelte de protecție a dispozitivelor, organizațiile medicale se luptă pentru a îmbunătății dispozitivele medicale, care mulți experți din industrie consideră că rămând susceptibile la a fi deturnate.

În geneal hackerii nu atacă dispozitivele și rețelele pe care acestea le folosesc pentru a răni pacientul ci pentru a accesa un sistem pe care să îl folosescă pentru a ajunge la rețeaua internă a spitalului, unde pot aduna foarte multe informații despre pacienți pe care le pot vinde sau pot restricționa accesul la acestea până la primirea unei răscumpărări.

Unele spitale vor să își îmbunătățească securitatea, iar cele care încearcă să îmbunătățească nivelele de securitate descoperă că este foarte dificil deoarece dispozitivele pe care le folosesc nu au fost create pentru a susține actualizări de securitate.

 

 

 

Share With: