HomeStiriSecuritate ITNoi defecte de securitate asemănătoare cu Spectre ar afecta procesoarele Intel
noi-defecte-de-securitate-asemanatoare-cu-spectre-ar-afecta-procesoarele-intel

Noi defecte de securitate asemănătoare cu Spectre ar afecta procesoarele Intel

noi-defecte-de-securitate-asemanatoare-cu-spectre-ar-afecta-procesoarele-intelIntel s-ar putea confrunta cu opt noi vulnerabilități de securitate de nivelul vulnerabilității spectre, conform unui nou raport.

Revista germană c’t a precizat pe 3 mai că noile defecte de securitate ale procesoarelor Intel au fost raportate de mai multe echipe de cercetători. Revista nu dă mai multe detalii legate de vulnerabilități, dar spune că sun cauzate de „aceași problemă de design”. Patru dintre defectele de securitate sunt considerate drept risc major, iar celelalte patru de risc mediu, scrie threatpost.com.

Conform unei publicații germane, există un plan pentru remediarea vulnerabilităților, dar ar exista dovezi care să demonstreze că și unele procesoare ARM sunt vulnerabile însă sunt în stadiul de cercetare, conform theregister.co.uk.

Intel nu a remediat încă vulnerabilitățile descoperite, dar a confirmat că acestea au fost înregistrate, ceea ce face parte dinprocesul de investigare și remediere a poribilelor probleme, scrie digitaltrends.com.

Raportul publicat mai precizează că unele procesoare ARM sunt vulnerabile la noile defecte de securitate, iar în cazul AMD, se află în stadiul de verificare.

Share With: