HomeStiriSecuritate ITNetSafe: Cererea pentru servicii de pregătire în securitatea IT a crescut cu 70%
netsafe-cererea-pentru-servicii-de-pregatire-in-securitatea-it-a-crescut-cu-70

NetSafe: Cererea pentru servicii de pregătire în securitatea IT a crescut cu 70%

netsafe-cererea-pentru-servicii-de-pregatire-in-securitatea-it-a-crescut-cu-70CEO-ul NetSafe spune că, în ultimul an, companiile au crescut cu 70% cererea de pregătire în domeniul securității IT, ceea ce arată o conștientizare a riscurilor.

Cererea pentru servicii de training în securitate IT a crescut cu 70% în ultimul an, ca urmare a conştientizării riscurilor la care se expun companiile, pe fondul numărului tot mai mare de incidente de securitate IT. Companiile au început să îşi certifice angajaţii din departamentele IT, astfel încât să ştie să folosească şi să administreze soluţiile de securitate IT pe care le-au implementat”, spune Doru Manea, CEO NetSafe, citat de marketwatch.ro.

Tendinţa de certificare a angajaţilor pe segmentul de securitate IT este însă în stadiu incipient în România, iar din acest motiv, ritmul de creştere se va menţine şi anul viitor.

Investiţiile în certificarea utilizatorilor soluţiilor de securitate IT, networking şi wireless aparţin în prezent, cu precădere, companiilor mari sau celor din sectorul public. Şi asta pentru că au înţeles că în acest fel pot creşte veniturile, pot scădea costurile operaţionale, pot creşte nivelul de securitate din companie şi nivelul de satisfacţie al angajaţilor”, mai spune Doru Manea.

NetSafe este unul dintre cei mai mari distribuitori de soluţii IT pe segmentele de securitate, reţelistică şi wireless, cu operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia şi Ungaria, scrie economica.net.

Trainingurile sunt necesare mai ales acolo unde companiile au implementat anumite soluţii de securitate IT “la cheie”, precum Ruckus, Brocade sau Fortinet şi trebuie să-şi trimită angajaţii la pregătire pentru a le utiliza.

NetSafe a anunțat cu această ocazie că devine singurul centru de training autorizat din Europa Centrala si de Est pentru solutiile Ruckus si Brocade, conform wall-street.ro.

Certificarile vin in contextul cresterii cererii pentru servicii de training in segmentul securitatii IT, dar si datorita indeplinirii de catre NetSafe a mai multor criterii de performanta, precum sustinerea training-urilor de catre ingineri experti in securitate IT, existenta unui laborator propriu de testare tehnologica, a unui spatiu dedicat si a dotarilor specifice desfasurarii activitatii de training.

Noile certificari se adauga celei deja existente, NetSafe fiind si centru de training autorizat pentru solutiile Fortinet. Astfel, NetSafe poate oferi, in prezent, servicii de training care acopera zonele de IT security, networking si wireless.

 

 

 

Share With: