HomeStiriSecuritate ITNASA a fost hackuita cu ajutorul unui calculator Raspberry Pi

NASA a fost hackuita cu ajutorul unui calculator Raspberry Pi

Unul din conturile NASA a fost spart iar hackerii au furat date de 500 MB doar cu ajutorului unui calculator Raspberry Pi.

NASA confirmă că laboratorul JPL a fost hackuit anul trecut. Hackerii au reușit să fure informații despre programul misiunilor spațiale de 500 Mb.

Raspberry Pi este cea mai subevaluată și versatilă platformă computerizată de pe piață. Prețul unui astfel de dispozitiv începe de la 36 de dolari, pentru cel mai simplu model. Calculatorul, de mărimea unui card de credit, este folosit pentru gaming sau gadgeturi de smart home. Aparent hackerii i-au găsit o întrebuințare mai bună.

NASA a recunoscut într-un raport audit,  ca în Aprilie 2018, laboratorul JLP a descoperit că unul din conturile lor a fost compromis. Hackerul a reușit să intre în cont folosind un Raspberry Pi și a profitat de rețeaua slabă pe care laboratorul o avea. Astfel acesta a reușit să stea logat timp de 10 luni, timp în care a furat 23 de fișiere. Două din acestea conțineau informații despre traficul internațional în Arms Regulations, care controlează transferul militar și tehnologia spațială, conform digitaltrends.com.

 

Share With: