Eliminarea add-on-urilor a început după ce s-a descoperit că add-on-ul Web Security urmărea paginile web vizitate de utilizatori și transmitea aceste informații unui server din Germania, scrie itproportal.com.
Web Security era un add-on recomandat pentru utilizatori, dar cercetătorul în securitate Mike Kuketz a dezvăluit că acesta transmitea informațiile utilizatorului către un server din Germania folosind o conexiune HTTP care ar fi putut expune utilizatorul la atacuri de tipul man-in-the-middle și de spionaj.
După eliminarea acestui add-on, utilizatorii Firefox au sugerat și alte add-on-uri care ar fi efectuat activități similare. Printre add-on-urile populare eleiminate se numără Browser Security, SmartTube, DirtyLittleHelpers, YTTools și Quick AMZ.
Cercetătorii au verificat aceste add-on-uri și au descoperit că deși aveau nume diferite, foloseau același cod sursă ca Web Security.
Add-on-urile sunt descrise ca fiind servicii care oferă o protecție extinsă în timp real, scrie latesthackingnews.com.
Add-on-ul Web Security a fost creat de o firmă germană numită Creative Software Solutions, fiind instalat de peste 220.000 de ori și a primit o evaluare din partea utilizatorilor de 4,5 stele din 5. Colecția inițială de Add-on-uri eliminate includea 14 astfel de servicii.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…