Orange Moldova este singura companie de telecomunicații din Republica Moldova care oferă produse și servicii avansate de securitate cibernetică. În același timp, oferta Orange reprezintă unica soluție pe piață bazată pe platforme locale. Ultimele tendințe în domeniu și soluțiile inteligente de securitate de la Orange au fost prezentate în cadrul „Moldova Cyber Week 2018”, conform protv.md.
Evenimentul susţinut de Orange Moldova a reunit oficiali şi experţi în domeniu din SUA, Marea Britanie, Italia, Olanda, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Ucraina, Bulgaria, care au abordat teme ce ţin de domeniul securităţii cibernetice şi căile de răspuns la ameninţările survenite din spaţiul cibernetic.
Pentru a răspunde necesităţii de securitate, Orange oferă clienţilor săi corporativi următoarele soluţii şi servicii de securitate IT avansate, precum: CyberShield, Orange Moldova CERT, CERT Pro, Protecţie DDoS, Serviciu de supraveghere video în infrastructura cloud privat Orange, Soluţii PAM (Privileged Access Management) și Soluţii de “SIEM” – Security Incident and Event Management.
Aproape şase milioane de tentative de atac cibernetic sunt înregistrate anual în Republica Moldova. Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică susţine că hackerii sunt din ce în ce mai inventivi, iar specialiştii se aliniază eforturilor de la nivel internaţional pentru combaterea acestor infracţiuni. Subiectul a fost discutat la forumul “Moldova Cyber Week 2018”, scrie publika.md.
“Cel mai des vin din exterior, din cauza că atacatorii sunt de deştepţi că ei nu o să arăte niciodată IP-ul care se află în ţara. Echipa pe care o conduc la ziua de astăzi face faţă”, a declarat Serghei Popovici, director STISC.
Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România a publicat, în luna mai a acestui an, Raportul privind evoluția amenințărilor cibernetice pentru anul 2017, conform securityportal.ro.
În anul 2017 au fost colectate și procesate 138.217.026 de alerte de securitate cibernetică, în creștere cu 25% față de anul 2016, care au afectat un număr de 2,89 de milioane adrese IP unice din România.
În urma analizării alertelor de securitate cibernetică colectate de CERT-RO în anul 2017, au fost constatate următoarele:
– 33,71% (2,89 mil.) din totalul IP-urilor alocate RO au fost afectate;
– 83,63% (115,60 mil.) din alertele colectate și procesate vizează sisteme informatice vulnerabile;
– 10,32% (14,33 mil.) din alertele procesate se referă la sisteme informatice compromise, în sensul că, fie au fost infectate cu diferite forme de malware, fie au fost exploatate și utilizate de atacatori în diferite tipuri de atacuri;
– 1.709 de domenii web „.ro” au fost raportate la CERT-RO ca fiind compromise, în scădere cu aproximativ 84% față de anul 2016 (10.639).
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…