404 Not Found


nginx
Microsoft va oferi recompense de până la 250 de mii de dolari pentru descoperirea de vulnerabilități - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITMicrosoft va oferi recompense de până la 250 de mii de dolari pentru descoperirea de vulnerabilități
microsoft-va-oferi-recompense-de-pana-la-250-de-mii-de-dolari-pentru-descoperirea-de-vulnerabilitati

Microsoft va oferi recompense de până la 250 de mii de dolari pentru descoperirea de vulnerabilități

microsoft-va-oferi-recompense-de-pana-la-250-de-mii-de-dolari-pentru-descoperirea-de-vulnerabilitatiMicrosoft îi va recompensa pe cei care descoperă probleme de securitate ale Windows 10. Recompensa poate ajunge la 250.000 de dolari.

Microsoft a creat un nou program de tip „bug bounty” care are în vedere primirea ajutorului din partea profesioniștilor în securitate. Aceste programe de tip „bug bounty” au devenit un mod popular pentru furnizorii de software, nu doar pentru a descoperi vulnerabilități în aceste software, dar și pentru a colabora cu experții în securitate. Pentru profesioniști este o oportunitate de a-și suplimenta veniturile, scrie eweek.com.

Descoperirea unei vulnerabilități critice îi poate aduce cercetătorului un câștig, în medie, de 1.923 de dolari conform raportului Hacker-Powered Security 2017, publicat de un furnizor de platforme bug bounty, numit HackerOne. Furnizorii de tehnologie pot plăti și 30.000 de dolari.

Microsoft lansează un nou program de recompense pentru a motiva experții în securitate să ajute la descoperirea vulnerabilităților din cele mai noi sisteme de operare ale sale. Acesta se numește Windows Bounty Program și aduce recompense semnificativ mai mari decât a oferit compania americană până acum în cazul sistemelor mai vechi, scrie profit.ro.

Pentru problemele de securitate din Windows 8.1 Microsoft a plătit până la 100.000 de dolari. Valoarea recompenselor în acest gen de programe este direct proporțională cu gravitatea vulnerabilităților raportate. Pentru găuri de securitate în tehnologia de virtualizare Hyper-V din Windows recompensa maximă este de 250.000 de dolari. Pentru bug-uri mai puțin importante din versiunile beta de Windows 10 sau din browser-ul Microsoft Edge recompensele sunt de 15.000 de dolari.

Recompeensa maximă în cazul Hyper-V era înainte de 150.000 de dolari, scrie fortune.com.

Microsoft nu a setat o dată limită a programului. „Va continua nedeterminat cât timp hotărăște Microsoft,” a precizat echipa de securitate a companiei.

În afară de Microsoft, Google, Facebook și Apple au programe de tip „bug bounty”, dar și câteva alte organizații ca Uber, Mastercard și armata SUA.

 

 

 

Share With: