HomeStiriSecuritate ITMicrosoft susține că securitate Windows 10 S nu va putea fi compromisă
microsoft-sustine-ca-securitate-windows-10-s-nu-va-putea-fi-compromisa

Microsoft susține că securitate Windows 10 S nu va putea fi compromisă

microsoft-sustine-ca-securitate-windows-10-s-nu-va-putea-fi-compromisaWindows 10 S a fost anunțat în luna mai ca fiind o versiune cu o configurare care este ușor de administrat și mai puțin susceptibilă la probleme de securitate și performanță, dar un expert în securitate contrazice asta.

Windows 10 S a fost prezentată pe 2 mai 2017 în cadrul unui eveniment desfășurat în New York, SUA. Ceea ce este important la Windows 10 S este configurarea ce previne rularea altor programe care nu sunt incluse în Windows 10 sau care nu sunt disponibile în Windows Store, scrie zdnet.com.

Limitarea nu este atât de drastică pe cât pare deoarece dezvoltatorii de aplicații terțe pot converti aplicațiile pentru a fi disponibile în Windows Store.

Astfel, deoarece Windows 10 S poate instala și rula doar aplicații disponibile în Windows Store – ca iOS și Chrome OS – oferă o robustețe și consistență mai mare decât Windows 10 obișnuit deoarece aplicațiile din Windows Store nu pot include malware, scrie arstechnica.com.

Dacă această protecție funcționează intern și extern înseamnă că nu poți rula alte software dar nici malware. Dar dacă această protecție nu funcționează dezavantajele vor rămâne, deoarece utilizatorii nu vor putea instala și rula alte aplicații decât cele din Windows Store și în plus înseamnă că protecția împotriva malware va dispărea sau nu există.

Cei de la ZDNet au cerut lui Matthew Hickey, un cercetător în securitate și cofondator al firmei de securitate cibernetică Hacker House să verifice dacă se poate instala ransomware pe Windows 10 S, conform zdnet.com.

I-a luat un pic peste 3 ore să treacă de diferitele nivele de securitate ale sistemului, dar a reușit. Hickey s-a folosit de felul în care Mcirosoft Word administrează și procesează comezi macro. Acestea sunt folosite pentru automatizări, dar și de către hackeri.

Hickey nu a folosit vulnerabilități cunoscute doar de el și a spus că tipul de atac pe care l-a încercat ar fi putut fi realizat în mai multe feluri. El a precizat că acest atac a fost dificil de realizat. ZDNet a anunțat Microsoft cu privire la descoperirile făcute înaite de publicare articolului.

 

 

 

Share With: