[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Microsoft: Organizaţii politice din Europa, vizate de atacuri cibernetice din Rusia

Microsoft avertizează că Organizaţii politice din Europa, printre care și din România, au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, iar Moscova a negat orice implicare.

Organizaţii şi instituţii din Europa, inclusiv din România, au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, în perspectiva scrutinului europarlamentar, anunţă compania americană Microsoft, dar Moscova a negat orice implicare în aceste acţiuni informatice, scrie mediafax.ro.

În curând, milioane de europeni vor merge la vot pentru scrutinul Parlamentului European şi pentru alte alegeri naţionale. Credem că este esenţial ca organizaţii care susţin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generaţie în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat şi continuăm să observăm eforturi ale naţiunilor şi ale altora de influenţare a alegerilor în democraţii din întreaga lume, inclusiv din Europa“, anunţă Microsoft într-un comunicat postat pe un blog al companiei, precizând că va implementa sistemul Microsoft AccountGuard în noi pieţe din Europa.

Microsoft va extinde serviciul său de securitate cibernetică AccountGuard în 12 state din Europa, între care Germania, Franţa şi Spania, pentru a elimina lacunele de securitate şi a proteja utilizatorii din spaţiul politic de atacurile hackerilor, care au avut loc şi în România, scrie psnews.ro.

Compania a detectat recent atacuri produse în perioada septembrie-decembrie 2018, care au avut ca țintă angajați ai Consiliului German pentru Relații Externe și birourile europene ale Institutului Aspen și ale Fondului German Marshall, scrie News.ro. Atacurile, care au avut ca țintă 104 conturi ale unor angajați din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia, ar fi fost făcute de un grup numit Strontium, a anunțat Microsoft într-o postare pe blog.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019