[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Microsoft: Coreea de Nord a furat instrumentele de spionaj NSA si a folosit WannaCry

Președintele Microsoft, Brad Smith, susține că: Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului ransomware cu virusul WannaCry din luna mai, care a afectat 200.000 de calculatoare din intreaga lume.

Amenintarea atacurilor cibernetice sponsorizate de stat a devenit tot mai serioasa, avertizeaza Smith, conform ziare.com.

“In ultimele sase luni am vazut aceasta amenintara materializandu-se, din pacate, in forme noi si din ce in ce mai serioase. Problema a luat amploare”, a spus Smith.

Presedintele Microsoft afirma ca este nevoie ca guvernele sa adopte o “Conventie de la Geneva digitala”, in care sa se stipuleze ca “astfel de atacuri cibernetice impotriva civililor, mai ales in timp de pace, sunt inacceptabile si reprezinta o incalcare a dreptului international”.

Brad Smith a declarat pentru ITV că el crede „cu mare convingere” că Coreea de Nord a fost în spatele atacului cibernetic mondial WannaCry, scrie rt.com.

Au existat speculații că Coreea de Nord ar fi avut un rol semnificativ în atacul ransomware din mai. La scurt timp dupa atacul ransomware, un cercetător în securitate remarcabil al Google a dezvăluit, pe Twitter, asemănările dintre WannaCry și o versiune mai veche a acestuia care era atribuită grupului de hackeri Lazarus (care ar fi sponsorizați de Coreea de Nord).

Se crede că grupul de hackeri Lazarus se află și în spatele atacurilor asupra serverelor SWIFT ale băncilor, inclusiv o încercare de furt a 851 de milioane de dolari de la Banca Centrală din Bangaldesh din februarie 2016.

Cu toate că există asemănări între codul din WannaCry folosit de atacatori, Kaspersky Lab spune că această dovadă nu este suficientă pentru a trage o concluzie definitivă cu privire la originile sale.

Un alt cercetător în securitate, Matthieu Suiche de la Comae Technologies este și el de părere că atribuirea unui atac poate fi înscenată.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019