HomeStiriSecuritate ITMicrosoft achiziționează o firmă de securitate din Israel pentru a întări securitatea Windows
microsoft-achizitioneaza-o-firma-de-securitate-din-israel-pentru-a-intari-securitatea-windows

Microsoft achiziționează o firmă de securitate din Israel pentru a întări securitatea Windows

microsoft-achizitioneaza-o-firma-de-securitate-din-israel-pentru-a-intari-securitatea-windowsMicrosoft a confirmat că va achiziționa Hexadite, un startup din Israel care folosește inteligența artificială pentru a proteja împotriva atacurilor.

Idea constă în extinderea portofolilui actual de securitate al Microsoft cu o infuzie de de noi tehnologii bazate pe noi inovații în zone ca inteligența artificială și machine learning. „Viziunea noastră este de a furniza o nouă generație de capacități de securitate care îi ajută pe clienții noștri să protejeze, detecteze și să răspundă peisajului de amenințări cibernetice care evoluează constant și se schimbă mereu, ” a declarat Terry Myerson, vicepreședinte executiv, Windows and Devices Group, Microsoft, citat de techcrunch.com.

Microsoft a declarat că atunci când achiziția va fi terminată, Hexadite va adapta munca pe care o face pentru a dezvolta soluții de securitate pentru clienții companii care folosesc Windows 10, mai precis cei care folosesc Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP).

Microsoft a fost în discuții pentru cumpărarea firmei pentru 100 de milioane de dolari, conform unui raport publicat anterior. Cu toate acestea, Microsoft și Hexadite nu au precizat termenii oficiali ai înțelegerii, scrie ecommercetimes.com.

Conform lui Dan Cummins, analist în securitate al firmei 451 Research, serviciul oferit de Hexadite nu este o tehnologie de detecție, ci mai degrabă un răspuns la incidente automatizat, hrănit de date care de obicei folosesc senzori și sisteme de detecție și apoi procesat și corelat probabil cu alte informații interne sau externe.

Charles King, analist al Pound-IT, spune că furnizori de servicii IT preferă să facă achiziții de noi tehnologii pentru că de obicei este mai rapid și mai ieftin decât construirea lor.

Fondatorii Hexadite au dezvoltat o nouă metodă rapidă de detecție și răspuns la atacuri cibernetice după ce au acumulat experiență în armată și în alte medii supuse atacurilor cibernetice, putând răspune în câteva minute de la producerea unui atac.

 

 

 

Share With: