[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Marea Britanie investește în securitatea cibernetică a procesoarelor

Guvernul britanic plănuiește să investească peste 50 de milioane de lire sterline într-un nou program de îmbunătățire a securității cibernetice, inclusiv în producătorul de procesoare ARM.

Guvernul britanic a anunțat că va colabora împreună cu producătorul de procesoare ARM Holdings în cadrul unui program de investiții destinate îmbunătățirii securității cibernetice a țării. Investiția se ridică la 50 de milioane de lire sterline. Aceasta este prima tranșă de fonduri alocate pentru a implementa noi legi de securitate cibernetică, scrie scmagazineuk.com.

Producătorul de procesoare va primi 36 de milioane de lire sterline pentru a crea o tehnologie pentru procesoare care este rezistentă împotriva hackerilor. Aceasta este următoarea etapă a inițiativei Digital Security by Design, care este susținută și de Google și Microsoft.

Alte 18 milioane de lire sterline vor fi folosite pentru un nou program menit să lupte împotriva dezinformării, fraudelor online și a folosirii neadecvate a informațiilor personale, se precizează în anunț.

Parteneriatul cu ARM are misiunea de a întări măsurile de securitate cibernetică pentru companii și public. Proiectul se va desfășura în următorii cinci ani. securitatea procesoarelor create va fi testată de academicieni de la universități precum cele din Cambridge și Edinburgh, scrie zdnet.com.

Arma a declarat că prima provocare va fi crearea unui prototip hardware, numit „Morello Board”, și testarea sa folosind modelul de protecție CHERI al Universității din Cambridge.

Cu toate acestea nu au fost făcute publice mai multe detalii până în prezent.

O companie din Marea Britanie – inclusiv companiile mici și mijlocii – se confruntau în 2018 cu costuri medii de 4.180 de lire sterline după un atac cibernetic care a avut succes. Acum mizele sunt mult mai mari odată cu introducerea GDPR în Europa, care poate duce la amenzi uriașe dacă companiile au pus în pericol informațiile clienților din cauza securității inadecvate.

Schimbarea datelor de autentificare la intervale regulate și securitatea perimetrului poate reduce riscurile atacurilor, dar securitatea la nivel hardware ar putea ajuta mai mult la securizarea dispozitivelor și a rețelelor pe care se bazează companiile în prezent.

Guvernul a anunțat și alte șase no parteneriate, un proiect de 40 de milioane de lire sterline menit să aducă împreună sectorul public, cel privat și mediul academic pentru a crea noi tehnologii. Până în prezent s-au alăturat Jaguar Land Rover, Eli Lilly and Company, Toshiba Research Europe, Microsoft, M Squared Lasers, Siemens și Nikon, relatează infosecurity-magazine.com.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019