HomeStiriSecuritate ITMalwarebytes a descoperit o înșelătorie ce se folosea de browser-ul Chrome
malwarebytes-a-descoperit-o-inselatorie-ce-se-folosea-de-browser-ul-chrome

Malwarebytes a descoperit o înșelătorie ce se folosea de browser-ul Chrome

malwarebytes-a-descoperit-o-inselatorie-ce-se-folosea-de-browser-ul-chromeMalwarebytes a descoperit că utlizatorii Google Chrome erau vizați de o înșelătorie care bloca browser-ul pentru a le obține banii.

Există diverse moduri prin care hackerii pot profita de vulnerabilitățile computerului utilizatorului și prin care îl pot exploata. Un nou raport arată că Chrome este ținta unui atac care îi face pe utilizatori să apeleze la serviciile unei firme ce oferă suport tehnic, conform  brinkwire.com.

Experții au descoperit că hackerii pot profita de un cod JavaScript care blochează Chrome când deschide un anumit site web. Asta declanșează un program care forțează browserul să salveze un fișier la intervale atât de scurte că abia poate fi observat. Apoi, numărul de acțiuni forțează sistemul să se blocheze și să afișeze un mesaj care este creat pentru a păcăli utilizatorul.

Scopul campaniei este de a genera panică în rândul utilizatorilor pentru ca aceștia să plătească pentru suport tehnic de care nu au nevoie, ceea ce poate duce la furtul datelor cardului de credit, scrie independent.co.uk.

Această tehnică a fost descoperită de firma de securitate Malwarebytes, care spune că majoritatea campaniilor vin de pe site-uri infectate cu reclame malițioase și că principalele victime sunt utilizatorii Google Chrome ce folosesc sistemul de operare Windows.

O bună metodă de protejare împotriva acestui tip de atacuri este folosirea unui ad-blocker. În cazul în care utilizatorul devine victimă a acestui tip de atac este recomandată deschiderea Task Manager și folosirea acestuia pentru a închide forțat browserul.

 

 

 

Share With: