[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Malware-ul care exploateaza cea mai noua vulnerabilitate Windows

Kaspersky Lab anunţă că suitele sale de securitate detectează vulnerabilitatea software de tip „zero-day” din Microsoft Windows, folosită pentru răspândirea troianului Duqu.

Utilizatorii produselor Kaspersky Lab sunt acum protejaţi în faţa Trojan.Win32.Duqu.a, precum şi a altor tipuri de ameninţări informatice care exploatează breşa CVE-2011-3402. Vulnerabilitatea Microsoft a fost identificată în sistemul de fonturi al Windows-ului – Win32k TrueType – şi afectează o varietate de programe de tip office (editoare de text). De exemplu, un document Microsoft Word, creat special de infractorii cibernetici şi care odată deschis pe computerul victimei oferă hackerilor posibilitatea de a iniţia diferite comenzi.

Mai multe informaţii despre această vulnerabilitate pot fi găsite pe site-ul Microsoft. Toate produsele Kaspersky Lab detectează această breşă de securitate sub numele de Exploit.Win32.CVE-2011-3402.a, începând cu data de 6 noiembrie 2011.

Între timp, au fost descoperite noi informaţii despre Duqu – troianul care prezintă similitudini cu malware-ul „industrial” Stuxnet. Kaspersky Lab confirmă faptul că unele dintre ţintele lui Duqu au fost atacate încă din luna aprilie 2011, folosind vulnerabilitatea CVE-2011-3402. În aceeaşi lună, oficialii iranieni au raportat un atac cibernetic iniţiat cu ajutorul unui program periculos numit Stars. Conform unor rapoarte, Stars ar putea fi o versiune mai veche a lui Duqu, iar dacă presupunerile se dovedesc a fi adevărate, înseamnă că principalul scop al acestuia este spionajul industrial asupra centralelor nucleare din Iran.

Microsoft a lansat un patch temporar pentru vulnerabilitatea nou-descoperită, urmând ca mai târziu să distribuie un utilitar permanent pentru repararea ei. Soluţiile de securitate Kaspersky Lab blochează toate categoriile de malware care exploatează această breşă de tip „zero-day”.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019