HomeStiriSecuritate ITMajoritatea utilizatorilor de Android sunt în urmă cu patch-urile de securitate
majoritatea-utilizatorilor-de-android-sunt-in-urma-cu-patch-urile-de-securitate

Majoritatea utilizatorilor de Android sunt în urmă cu patch-urile de securitate

majoritatea-utilizatorilor-de-android-sunt-in-urma-cu-patch-urile-de-securitateO companie de securitate cibernetică a aflat că 71% dintre utilizatorii de Android din SUA pot fi o țintă ușoară pentru hackeri.

Firma de securitate Skycure a descoperit că 71 de procente dintre telefoanele cu Android înregistrate la cinci cele mai mari companii de telefonie din SUA nu au cele mai noi actualizări de securitate, scrie cnet.com.

Raportul subliniează riscurile care apar dacă nu sunt actualizate smartphone-urile și provocările cu care se confruntă Google în oferirea de actualizări de securitate pentru utilizatorii de Android. Pentru hackeri, actualizările de securitate le arată moduri de compromitere a dispozitivelor. Hackerii construiesc unelte pentru a le folosi. Dacă nu poți actualiza sau nu actualizezi, hackerii pot folosi uneltele pentru compromiterea telefonului. Actualizarea telefonului protejează împotriva acestor unelte.

Analiza Skycure a fost publicată marți și a descoperit și că orașul Boston a avut cea mai mare creștere recentă în amenințări pentru dispozitive fără fir, scrie computerworld.com.

Rezultatele analizei sunt similare cu cele ale raportului de securitate Google care susține că jumătate dintre dispozitivele cu Android nu au primit actualizări de securitate în ultimul an.

Mulți utilizatori de smartphone-uri au contactat Computerworld prin e-mai și au spus că actualizările la sistemul de operare, care uneori includ patch-uri de securitate, au încetinit performanța telefoanelor așa că sunt șovăitori în a permite actualizarea telefoanelor.

Roger Entner, un analist al Recon Analytics, a spus că „Nimic nu distruge performanța ca atunci când spyware-ul și malware-ul sunt active pe telefon. Este din ce mai mult o problemă realistă.”

 

 

 

Share With: