Cercetătorii de securitate Runa Sandvik și Michael Auger au descoperit un mod de a controla de la distanță o lunetă de tip TrackingPoint, care poate seta ținte în mod automat. Aceștia au putut exploata vulnerabilitățile din software-ul pe bază de Linux a armei, prin intermediul conexiunii Wi-Fi, care este utilizat pentru a transmite materialul video a unei împușcături către un dispozitiv apropiat, deținut de proprietar, scrie scmagazine.com
Rețeaua Wi-Fi folosește o parolă inițială care permite oricui se află în zona de acoperire să se conecteze la rețea și să utilizeze arma ca un server, folosind API-uri (aplicații pentru interfața rogramelor) pentru a modifica ecuațiile balistice din sistemul de țintire al armei.
Luneta poate fi manipulată apoi pentru vizarea țintelor neintenționate, singurul indiciu legat de o compromitere a sistemului fiind o schimbare subită a perspectivei. De asemenea, un atacator poate șterge software-ul armei sau poate bloca un utilizator.
Fondatorul companiei TrackingPoint, John McHale, a declarat că firma sa va colabora cu cercetătorii pentru a repara vulnerabilitățile armei.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…