HomeStiriSecuritate ITLenovo, sancționată în SUA pentru vânzarea de computere cu adware periculos preinstalat
lenovo-sanctionata-in-sua-pentru-vanzarea-de-computere-cu-adware-periculos-preinstalat

Lenovo, sancționată în SUA pentru vânzarea de computere cu adware periculos preinstalat

lenovo-sanctionata-in-sua-pentru-vanzarea-de-computere-cu-adware-periculos-preinstalatComisia Federală de Comerț (FTC) din SUA a sancționat Lenovo deoarece ar fi vândut dispozitive ce aveau preinstalate un software care a compromis protecțiile de securitate ale utilizatorilor.

Lenovo Inc, un mare producătoar de laptopuri, a  fost de acord să plătească 3,5 milioane de dolari și să schimbe felul în care vinde laptopurile ca răspuns la acuzațiile că a vândut dispozitive ce aveau preinstalate un software care a compromis protecțiile de securitate ale utilizatorilor, scrie reuters.com.

Înțelegerea cu Comisia Federală de Comerț (Federal Trade Commission) din statul Connecticut și alte încă 31 de state din SUA a fost aununțată marți.

Software-ul, numit VisualDiscovery, a fost instalat pe sute de mii de laptopuri începând cu august 2014 pentru oferirea de publicitate de tip pop-up. Software-ul, pe lângă asta, bloca avertizările browserelor cu privire la accesarea site-urilor web malițioase.

Software-ul putea accesa și informații sensibile ale utilizatorului, ca numerele de Social Security, spune FTC. Acea informație nu era trimisă companiei Superfish, care vinde VisualDiscovery.

Lenovo a declarat că a încetat  să vândă software-ul preinstalat la începutul lui 2015. Ca parte a înțelegerii, Lenovo a acceptat să obțină permisiunea utilizatorului înainte de a instala acest tip de software.

VisualDiscovery era instalat pe computere fără ca utilizatorii să știe și deturna sesiunile criptate de navigare web, ceea ce făcea ca utilizatorii să fie vulnerabili la atacurile din interior. Software-ul a mai împărtășit informații despre istoricul de navigare al utilizatorilor cu părți terțe, scrie arstechnica.co.uk.

Comisia Federală de Comerț a spus că Lenovo sau orice producător de dispozitive hardware este liber să vândă computere cu adware cât timp consumatorii sunt de acord cu asta înainte ca software-ul să fie descărcat pe computer.

Lenovo a precizat într-un document că nu este de acord cu acuzațiile din plângerea FDA deoarece a încetat să mai instaleze software-ul de la compania Superfish.

 

 

 

Share With: