[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

La ce pericole te expui cand iti imprumuti telefonul

 

 

 

În momentul în care îți împrumuți dispozitivul, odată cu el îți oferi mai departe toate datele confidențiale din acesta.

 

Conform unui studiu recent, 33% din utilizatori nu iau măsuri de protejare a datelor. Utilizatorii care nu își protejeză datele nu consideră că utilizarea dispozitivelor personale de către mai multe persoane este riscantă, deși posibilitatea de a pierde datele stocate crește semnificativ odată cu numărul de utilizatori care folosesc același dispozitiv, scrie Playtech.ro .

 Aproximativ unul din trei utilizatori, din Europa, au afirmat că obișnuiesc să utilizeze același dispozitiv cu o altă persoană. Mai mult, 29% din ei împrumută dispozitivele adulților cu care locuiesc, 4% le împrumută copiilor, în timp ce 1% le împrumută colegilor sau cunoștințelor.

Este vorba despre dispozitive precum telefonul mobil și tableta, cele mai utilizate. Acestea sunt, totodată, dispozitivele care pot stoca date importante, precum informații de logare și parole. Lipsa unei protecții eficiente a dispozitivelor este extrem de periculoasă. Nimeni nu poate fi sigur că ceilalți utilizatori sunt conștienți de riscurile amenințărilor cibernetice. Un utilizator neexperimentat poate deveni victima înșelătoriilor infractorilor cibernetici sau poate să descarce un fișier executabil periculos.

Doar 38% din utilizatorii din Europa fac backup datelor importante înainte de a împrumuta dispozitivul, 33% din aceștia își protejează informațiile cu parolă, iar 20% încearcă să nu stocheze informații importante, informează Kaspersky.

„Utilizatorii trebuie să facă mereu backup pentru fișierele importante, să șteargă informațiile confidențiale, pentru a evita ca acestea să ajungă pe mâini străine, să dezactiveze completarea automată a datelor de logare în conturi, să controleze drepturile de acces pe dispozitive și, cel mai important, să adopte măsuri de protecție eficiente împotriva amenințărilor cibernetice”, a explicat Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager for Emerging Markets pentru Kaspersky Lab.

Kaspersky a creat mai multe soluții de securitate menite să asigure protecția mai multor dispozitive, precum Kaspersky Internet Security. Este o soluție multidevice, care poate proteja și utilizatorii neexperimentați împotriva accesării site-urilor periculoase și poate evita descărcarea software-ului periculos și securiza împotriva multor alte amenințări cibernetice. Soluția de securitate e disponibilă pentru Windows și OS X, Android, Windows Phone și iOS.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019