HomeStiriSecuritate ITKaspersky: programele de securitate ale Windows sunt impotriva competiției
kaspersky-programele-de-securitate-ale-windows-sunt-impo

Kaspersky: programele de securitate ale Windows sunt impotriva competiției

kaspersky-programele-de-securitate-ale-windows-sunt-impoFondatorul Kaspersky Lab susține că Microsoft se folosește de actualizarea Windows 10 pentru a crea probleme altor producători de programe antivirus.

Serviciul Federal împotriva Monopolului din Rusia (FAS) investighează dacă Microsoft a abuzat de poziția de lider de piață  cu Windows 10 după ce Kaspersky Lab a depus o reclamație, scrie theregister.co.uk.

Într-o postare pe blog, fondatorul companiei de securitate, Eugene Kaspersky a argumentat săptămâna această că Microsoft s-a folosit în mod deliberat de Windows 10 pentru a cauza probleme altor producători de antivirus. El a spus că timpul acordat pentru testarea compatibilității cu noul sistem de operare a fost redus de la două luni la șase zile.

Dacă în momentul în care se trece la noul sistem de operare vechiul program antivirus este incompatibil cu Windows 10, sistemul folosește Defender, propria unealtă anti-malware.

De asemenea, dacă antivirusul este compatibil, tot se primește o notificare că Defender este dezactivat. Pe lângă aceasta, notificările pentru licențele expirate ale antivirusului unei alte companii sunt bine îngropate în notificările  timp de trei zile până se primește o avertizare mai explicită, scrie engadget.com.

Microsoft a declarat că are o „lungă istorie de cooperare” cu Kaspersky în Rusia și ca se va supune legii.

 

 

 

Share With: