[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Kaspersky Lab: Securitatea online a persoanelor peste 55 de ani nu este materializată în acțiuni concrete

Kaspersky Lab a publicat un studiu care arată că utilizatorii de internet de peste 55 de ani încep și ei să fie prezenți în lumea digitală, creându-le membrilor familiei temerea că nu iau precauțiile de securitate necesare.

Majoritatea utilizatorilor de Internet (84%), cu vârste de peste 55 de ani, accesează mediul online de acasă de mai multe ori pe zi, iar o treime dintre aceştia (33%) nu au instalate pe dispozitive o soluţie antivirus, relevă o cercetare întocmită de Kaspersky Lab şi B2B International, publicată vineri, scrie Agerpres.

Rezultatele cercetării arată, totodată, că 44% dintre respondenţi petrec online cel puţin 20 de ore pe săptămână, iar utilizatorii din grupa de vârstă “peste 55 de ani” deţineau în medie patru dispozitive/gospodărie conectate la Internet, printre care două computere şi două dispozitive mobile.

În acest context, 60% dintre membrii familiei sunt îngrijoraţi că rudele lor mai în vârstă nu iau măsurile de precauţie necesare pentru a se proteja în mediul online. În acelaşi timp, 44% dintre utilizatorii de Internet admit că rudele lor din această categorie de vârstă au suferit în urma unei ameninţări – printre care o escrocherie online (15%), malware sau viruşi (15%) sau au fost spionaţi de software periculos (13%).

Este cunoscut faptul că tinerii petrec mare parte din timpul lor online, dar nu sunt singurii. Utilizatorii mai în vârstă (de peste 55 de ani) încep și ei să fie prezenți în lumea digitală, creându-le membrilor familiei temerea că nu iau precauțiile de securitate necesare. Însă, având în vedere că o treime dintre persoane nu fac nimic pentru a-și proteja rudele mai în vârstă, aceste temeri nu sunt transpuse în acțiune, prin urmare cei dragi pot fi în pericol, scrie agora.ro.

Cu toate acestea, îngrijorarea nu pare să se transpună în acțiuni concrete. Doar 34% dintre respondenți au instalat o soluție de securitate pe dispozitivele rudelor în vârstă și doar 32% dintre ei le informează mereu despre pericolele online. O treime (33%) dintre participanții la studiu nu au luat nicio măsură.

Având în vedere că oamenii petrec atât de mult timp online în prezent, iar riscurile de securitate continuă să se dezvolte, trebuie să se asigure că sunt protejați de ultimele amenințări cibernetice.

Utilizatorii de Internet mai în vârstă sunt un grup vulnerabil și cu potențialul de a genera profit pentru infractorii cibernetici, care îi au în vizor pentru malware, spyware și înșelătorii prin intermediul e-mail-ului”, a spus Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. „Singura cale de a combate aceste amenințări care evoluează permanent este îmbinarea unei atenții sporite cu instalarea unui program eficient de securitate pe toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile. Aceste măsuri îi vor proteja pe seniorii familiei de neplăcerile din mediul online.”

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019