Estimată la peste 100 de miliarde de dolari, industria de jocuri online nu este o afacere profitabilă doar pentru dezvoltatori şi producători, ci şi pentru infractorii cibernetici, Steam Stealer fiind un program malware responsabil de compromiterea conturilor de utilizator de pe populara platformă de jocuri online cu scopul de a fura articole de joc şi datele de identificare ale jucătorilor, pentru a le vinde apoi pe piaţa neagră, avertizează compania Kaspersky Lab, scrie capital.ro.
Potrivit unui comunicat al companiei de securitate cibernetică, acest program este distribuit infractorilor cibernetici sub forma unui serviciu plătit, cu un preţ de intrare foarte mic, de până în 30 de dolari.
“Steam este una dintre cele mai populare platforme de divertisment, compatibilă cu mai multe sisteme de operare. Deţinută de Valve, are peste 100 de milioane de utilizatori înregistraţi şi câteva mii de jocuri care pot fi descărcate. Popularitatea ei o face o ţintă atractivă pentru grupurile infracţionale, care pot vinde datele de identificare ale jucătorilor Steam pentru 15 dolari pe piaţa neagră. Conform unor date oficiale, publicate recent de Steam, 77.000 de conturi sunt preluate abuziv şi ‘jefuite’ în fiecare lună”, se spune în comunicatul companiei.
Dacă, anterior, furtul conturilor de jocuri online era o activitate pentru copii, dornici de un profit rapid, obţinut în urma vânzării pe forumuri underground, acum infractorii şi-au dat seama de adevărata valoare de piaţă a acestor conturi. Oportunităţile se referă la furtul şi vânzarea articolelor din joc, care ar putea să valoreze sute de dolari.
Experţii Kaspersky Lab au descoperit aproximativ 1.200 de mostre diferite de Steam Stealers, care au atacat zeci de mii de utilizatori din toată lumea, în special în Rusia şi în alte ţări din Europa de Est, unde platforma Steam este foarte populară. Ca să evite pericolul, utilizatorii trebuie să-şi updateze soluţia de securitate. Cele mai multe produse de securitate au o opţiune de ‘gaming mode’, cum este Kaspersky Internet Security, astfel încât utilizatorii să nu primească notificări decât la sfârşitul sesiunii de joc. Pentru ca utilizatorii săi să fie în siguranţă, Steam recomandă alte câteva măsuri de securitate, care sa protejeze conturile şi să le facă mai greu accesibile pentru infractori.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…