[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Jumătate dintre organizații nu își schimbă strategia de securitate, chiar și după un atac

Un raport relevă că 46% dintre profesioniștii din domeniul securității informației recunosc că rareori își schimbă strategia de securitate, chiar și în urma unui atac cibernetic.

CyberArk Global Advanced Threat Landscape Report 2018 relevă că lipsa de acțiune din partea securității cibernetice și faptul că nu se învață din incidentele anterioare cresc vulnerabilitatea la atac a uneo organizații, punând în pericol informații sensibile, infrastructură și bunuri, conform cio.com.au.

La cercetare au participat 1.3000 de factori de decizie din securitatea IT, dezvoltatori și profesioniști în crearea de aplicații și deținători de afaceri din 7 țări din lume.

Conform rezultatelor cercetării, cele mai mari amenințări cibernetice includ: atacuri de phishing cu țintă precisă (56%), amenințări interne (51%), ransomware sau malware (48%), conturi privilegiate care nu sunt securizate (42%) și date care sunt tocate în cloud fără măsuri de securitate (41%).

În general,rezultatele relevă că organizațiile nu reușesc să își securizeze conturile privilegiate și datele de acces în cloud, pe dispozitive și în cadrul mediilor IT.

În cazul profesioniștilor australieni 46% dintre aceștia spun că organizațiile nu pot preveni atacurile care vizează rețele interne de fiecare dată când hackerii încearcă asta.

Conform raportului, chiar dacă este recunoscut riscul de securitate care vizează conturile de cloud, organizațiile tot au o abordare relaxată în ceea ce privește securitatea cloud, spune infosecurity-magazine.com.

Jumătate dintre cei chestionați spun că organizația lor nu are o strategie de securitate pentru conturile privilegiate cu acces în cloud și mai mult de două treimi spun că lasă securitatea cloud pe seama furnizorului, în timp ce 38% spun că furnizorul de cloud nu oferă o protecție adecvată.

Vicepreședintele CyberArk pentru regiunea EMEA, Rich Turner, a declarat că atunci când organizațiile vizate de atacuri cibernetice nu țin pasul cu schimbările actuale, atacatorii pot de multe ori profita cu ușurință de asta pentru a penetra sistemele tradiționale care apără permietrul rețelei IT, scrie cbronline.com.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019