HomeStiriSecuritate ITJaponia vrea să folosească tehnologia blockchain pentru sisteme electronice mai sigure
japonia-vrea-sa-foloseasca-tehnologia-blockchain-pentru-sisteme-electronice-mai-sigure

Japonia vrea să folosească tehnologia blockchain pentru sisteme electronice mai sigure

japonia-vrea-sa-foloseasca-tehnologia-blockchain-pentru-sisteme-electronice-mai-sigureJaponia va începe testarea folosirii tehnologiei blockchain în acest an fiscal pentru aplicații de licitații.

Conform relatărilor, guvernul japonez plănuiește să unească toate registrele de propietate și teren din mediul urban, al fermelor și zonelor de pădure într-un singur registru susținut de tehnologia blockchain, scrie cryptocoinsnews.com.

În prezent, municipalitățile locale, precum și ministerul de justiție și ministerul care se ocupă de administrarea terenurilor în Japonia, fiecare au propriul registru de propietăți, iar cel din urmă pentru colectarea taxelor. Companiile imobiliare supraveghează propriile lor baze de date, iar zonele forestiere și fermele care înconjoară zonele urbane au registre separate, conform unui rapot.

Toate datele, inclusiv detalii despre credite și prețuri de vânzare ale propietăților, ar putea fi în curând adăugate unui registru contabil operat de guvern folosind tehnologia blockchain.

Acesta este necesar deoarece pe lângă diferențele mari dintre registre, registrul tradițional care este făcut pe hârtie nu poate fi actualizat suficient pentru a reflecta schimbările care se produc.

Beneficiul constă în faptul că tehnologia blockchain va putea fi făcută publică pentru sectorul privat, cu măsuri de confidențialitate. Scopul este de a îmbunătății tranzacțiile imobiliare, precum și redezvoltarea numărului în creștere de propietăți vacante în Japonia.

Sistemul de date cunoscut drept “blockchain” permite procesarea informațiilor într-o manieră sigură și este tot mai utilizat de către entitățile financiare și companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri, scrie Agerpres.

Înmagazinarea și procesarea datelor într-o formă descentralizată oferă o protecție împotriva atacurilor cibernetice mai ridicată față de serverele centralizate convenționale, care sunt obligate să recurgă la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.

Executivul nipon prevede, de asemenea, să aplice în viitor “blockchain” și în cazul licitațiilor publice și, în plus, sprijină utilizarea sa în sectorul privat, conform acelorași surse.

 

 

 

Share With: