404 Not Found


nginx
Integrarea platformelor de cloud hibride - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Integrarea platformelor de cloud hibride

Conform unor studii recente, deși 77% din companii folosesc sau plănuiesc să folosească cloud-ul,90% dintre acestea cred că securitatea este problema principală.

În timp ce toată idustria se mută către folosirea de cloud, platformele hibrite pot servi drept punte între aplicațiile locale și cele din cloud. Scopul este să ofere utilizatorilor o experiență cloud în timp ce păstrează aceleași funcționalități, scrie networksasia.net.

Integrarea platformelor hibride poate fi împărțită în trei părți: integrarea de aplicații; integrarea business to business și integrarea cloud. Acestea au roluri diferite în infrastructura hibridă.

Oricare ar fi configurația cloud, există riscuri de securitate care nu sunt evidente imediat, de la probleme tehnice la probleme organizaționale, scrie csoonline.com.

Iată câteva elemente care trebuiesc cunoscute pentru a integra securitatea în sistemul cloud:

1. Află unde sunt informațiile tale. Monitorizarea locurile unde se găsește o  informație este mai dificilă decât crezi, mai ales din cauza shadow IT.

2. Securizează-ți traficul. Traficul dintre serverele companiei care au fost transofrmate în servere virtuale crează un nou set de provocări de securitate, în special pentru traficul dintre cloud și centrele de date definite de software. Folosirea de sisteme de protecție împotriva intruziunilor pentru mediile virtuale și securitate pentru software este o soluție.

3. Protecția împotriva malware. Pentru a evita orice problemă legată de virtualizarea serverelor și a aplicațiilor trebuiesc folosite soluții create special pentru cloud-ul hibrid.

4. Regulile pentru cloud-ul hibrid și cel privat trebuie să fie în concordanță. O bună soluție este administrarea lor de către departamentul IT. În cele din urmă cloud-ul privat și cel public trebuie să comunice în așa fel încât să respecte confidențialitatea, securitatea și alte reguli de control.

5. Acordul asupra nivelului de calitate al serviciilor pentru cloud-ul hibrid poate să fie unul extrem de complex. Acordul trebuie să  definească protecția anumitor date și caracteristicile de securitate și să se potrivească și pentru cloud-ul public, dar și pentru cel privat, iar amândouă să se potrivească la nevoile de business.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019