[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

ING Bank a fost ținta unui atac DDoS

ING Bank a fost ținta unui atac DDoS care a afectat temporar, joi, 17 ianuarie, serviciile de online banking ale băncii.

Joi, ING Bank a fost ținta unui atac cibernetic, după cum au declarat oficialii băncii. Securitatea datelor clienților nu a fost pusă în pericol, fiind afectate temporar numai serviciile de online banking din cauza unui atac de tip DDoS. După o oră în care serviciul ING Home Bank și plățile cu cardul au fost indisponibile pentru o parte din clienți, problema a fost remediată și totul funcționează în parametrii normali, precizează evz.ro.

Reprezentanții ING Bank precizează că sistemele băncii au înregistrat intermitent un volum crescut al traficului de Internet catre serviciile online ING, respectiv platforma de Internet banking retail – ING Home’Bank, Internet banking pentru companii IMM-uri (ING Business) si tranzacții online, ce a dus la imposibilitatea unor utilizatori de a accesa serviciile respective, precizează wall-street.ro.

Investigațiile realizate pana in acest moment de echipele tehnice ING in colaborare cu furnizorii de internet, indica faptul ca serviciile online ING au fost afectate ca urmare a unui Distributed Denial of Service (DDoS). Nu este vorba despre un atac de tip hacking si nu exista pericolul unei breșe de securitate”, preciza banca.

În astfel de cazuri, serviciile / sistemele vizate pot să nu fie accesibile pentru anumite intervale de timp sau pot fi accesate cu dificultate. Reamintim faptul că un astfel de scenariu nu pune în pericol datele sau banii clienţilor. Echipa noastră de specialişti au luat măsuri pentru a minimiza impactul şi monitorizează continuu evoluţia. În momentul de faţă toate serviciile funcţionează în parametri normali şi puteţi urmări în continuare starea serviciilor pe ing.ro”, au subliniat reprezentanţii ING Bank, citați de Mediafax.

DDoS presupune afectarea disponibilităţii sistemelor informatice sau întreruperea unor servicii furnizate prin intermediul sistemelor IT, prin supra-încărcarea serviciului/ sistemului cu un volum de trafic de date peste nivelul maxim acceptat de sistem.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019